Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Innovation och samarbete

Om de övriga fokusområdena beskriver vad vi vill göra så beskriver detta hur vi vill nå våra mål. ​Vi är beroende av vår omvärld och teknik-utveckling för att kunna nå våra hållbarhetsmål. Genom att främja innovation och genom att utveckla nära samarbeten med kunder och leverantörer vill vi lägga grunden för ett bestående nordiskt hållbarhetsarbete i hela branschen.

Digitalisering

Transparens och data är en förutsättning för att ett företag av vår storlek ska kunna bedriva ett effektivt hållbarhetsarbete. Samtidigt är byggbranschen en bransch som generellt anses vara en av de minst digitaliserade. Detta vill vi ändra på. ​

 

Under 2020 inledde vi en större satsning för att kraftigt öka vår digitaliseringstakt med flertalet nyanställningar och en utökad central digital funktion för att driva arbetet. Sedan dess har vi växlat upp takten och driver idag projekt både mot branschorganisationer och internt för att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga förutsättningar för att kunna arbeta mer hållbart.

BEAst - ett samarbete

Vi sitter i styrelsen för BEAst, Byggbranschens Elektroniska Affärsstandard, där syftet med samarbetet är att driva digitaliseringen för byggbranschens aktörer samt att underlätta den digitala kommunikationen, från beställning till leverans och fakturering.

Mer hållbara val

Mer hållbara innovationer är ett initiativ för att premiera innovation med hållbarhetsfokus och vi eftersträvar att introducera minst tio nya produkter och tjänster för ökad hållbarhet per år.

 

Trots att Ahlsell inte har en egen produktion så fyller vi en viktig funktion i innovationsprocessen. Vår postion gör att vi har möjlighet att lyfta och introducera nya produkter och tjänster på marknaden. För att premiera hållbara idéer lite extra startade vi initiativet "Mer hållbara innovationer". För att uppmärksamma att arbete med hållbarhet är ett gemensamt ansvar lyfter vi på Ahlsell våra leverantörers hållbarhetsarbete genom att dela ut Årets hållbara leverantör.

 

Här nedan ser du ett urval av våra innovationsfavoriter som du enkelt kan läsa mer om och beställa genom klicka på knappen "Beställ här".

Våra utmaningar inom fokusområdet Innovation och samarbete

12. Hållbar konsumtion och produktion

Ansvarsfull utvinning och återvinning är en av branschens stora utmaningar. Vi behöver öka vårt fokus på cirkulära processer och premiera cirkularitet. Detta förutsätteren succesiv utfasning av farliga ämnen och ämnen som inte går att cirkulera.

13. Bekämpa klimatförändringarna

Klimatet är vår tids ödesfråga. För att kunna bedriva affärer i framtiden kommer det krävas att detta görs med ett minimalt klimatavtryck. Ahlsell ska halvera CO2-utsläpp från 2016 till 2030 och vara fossilfria 2045.

Våra övriga fokusområden

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript