Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2011-01-27

Ahlsell säljer sin Olje och Gas verksamhet

En uppgörelse med det norska bolaget Stream AS har träffats innebärande att Ahlsell säljer 100 % av aktierna i Ahlsell Oil & Gas AS.

Bolaget som är en ledande aktör inom sitt produktområde, ventiler och rör för den sjöbaserade oljeindustrin i Norge, omsätter cirka 350 MSEK vilket motsvarar cirka 7 % av Ahlsells verksamhet i Norge.

Vi har sedan en tid definierat denna verksamhet som icke kärnverksamhet för Ahlsell. Efter att ett flertal aktörer visat stort intresse för bolaget valde vi att under hösten påbörja en strukturerad säljprocess där Stream AS i slutändan var den som totalt sett erbjöd de bästa villkoren.

Stream AS är ett företag med fokus på samma marknadssegment men med andra produkter.

Den industriella logiken är stor och vårt bolag hamnar i en miljö som blir mer utvecklande säger koncernchef Göran Näsholm i ett uttalande.

För ytterligare information vänligen kontakta Göran Näsholm, koncernchef, telefonnummer 0708-23 71 00, e-post goran.nasholm@ahlsell.se.


Ahlsell är det ledande tekniska handelsbolaget i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner. Ahlsell erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, El, Verktyg & Maskiner och Kyl. Koncernen har en årlig omsättning om ca 20 miljarder SEK och ca 4 500 anställda.

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript