Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Mathias Elofsson

Specialistsäljare inom betongkomplement för platsgjutna konstruktioner

Vad gjorde att du sökte dig till Ahlsell?
– Jag har varit arbetsledare på byggföretag i många år, och arbetat med stora infrastrukturprojekt, exempelvis Förbifart Stockholm, Söderströmstunneln och järnvägsbron mellan Älvsjö och Årstaberg. Jag har ofta anlitat Ahlsell, med bra erfarenheter av samarbetet. Det kändes lockande att få jobba i en miljö där hela upplägget från beställning till leverans fungerar så bra.

Vad tycker du om Ahlsell som företag?
– Det är ett tryggt, stabilt och stort företag. I min mening erbjuder Ahlsell det bredaste sortimentet av produkter och den bästa logistiken på marknaden. Vi har dessutom världens bästa webbutik!

Berätta lite om dina ansvarsområden?
– Jag säljer och marknadsför Ahlsells produkter för platsgjutna betongkonstruktioner. Kunderna består av byggföretag i region mitt. Jag ger även teknisk support till våra kunder och har en del gemensamma projekt med kollegor från andra avdelningar inom Ahlsell.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?
– Ofta vet kunderna vad de vill ha, och beställer via vår webbutik. Men jag får även ritningar från kunderna där vi beräknar mängder och ger förslag på bra lösningar. Några dagar i veckan gör jag kundbesök ute på byggarbetsplatser för att demonstrera och visa olika produkter. Kundbesöken varvas med jobb på kontoret där jag bland annat tar fram förslag på produkter och lösningar utifrån kundens önskemål och räknar på offerter.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Frihet under ansvar där jag kan styra mitt jobb mycket själv. Jag tycker också det är roligt att träffa människor ute på arbetsplatserna, och fortsätta vara en del av byggbranschen.

Vilka utmaningar möter du i ditt jobb?
– På grund av corona-pandemin är det så klart svårt att träffa kunder i den mån man önskar. Försäljningen snurrar på, men jag saknar de personliga mötena just nu. En mer rolig utmaning är att säkerställa att fortsätta arbeta för att erbjuda det bästa och bredaste sortimentet på marknaden.

Vilka egenskaper och drivkrafter tror du är viktiga för att trivas här?
– Jag tänker att det är bra att vara utåtriktad, prestigelös, strukturerad och ha en förmåga att bygga långsiktiga relationer.

Varför ska man söka jobb på Ahlsell, tycker du?
– Här får man möjlighet att jobba med ett stort och starkt varumärke med riktigt bra produkter inom betongkomplement.

Hur ser du på framtiden?
– Vi får säkert mer konkurrens på marknaden men det ser jag bara som en tuff och rolig utmaning!

Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag umgås med familjen, tittar på trav och hejar på Arsenal. Dessutom gillar jag att resa.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript