Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

För Prefab-industrin

Vi på Ahlsell erbjuder ett komplett sortiment för montage- och prefab-industrin. Med över 30 års erfarenhet av prefabricering och att tillverka och leverera specialprodukter kan vi hjälpa till med avancerade tekniska lösningar och produktval.

På Ahlsell levererar vi standardiserat ingjutningsgods, kundunika lösningar och färdiga montagepaket till prefab-industrin. Prefabricerade betongelement medför många fördelar för byggbranschen, allt från förbättrad arbetsmiljö med färre olyckor till ett snabbare bygge som är mindre beroende av väder och årstid.

Vi tillhandahåller ett komplett sortiment av standardiserat ingjutningsgods, montagedetaljer, lyftdetaljer, armeringstillbehör och infästning. Tillsammans med vår effektiva logistik kan vi erbjuda sena stopptider för beställningar och mycket hög leveranssäkerhet för allt inom prefab.

Välkommen att kontakta någon av våra specialister för hjälp med ditt projekt. Du hittar även vårt unika och breda produktutbud för allt inom prefab i vår webbutik eller i vår katalog.

5 anledningar att välja Prefab från Ahlsell

 • Sortimentet. Vi har marknadens bredaste sortiment!
 • Kunskapen. Lång och stor branscherfarenhet med specialistkompetens som rådger dig till rätt produktval
 • Logistiken. Snabba och säkra leveranser från vårt centrallager
 • Färdiga montagepaket. Dina ordar sampaketeras, allt för att bli så smidigt och kostnadseffektivt som möjligt
 • Kundunika lösningar. Vi specialtillverkar unika detaljer utifrån förutsättningarna just i ditt projekt

Se filmen om hur vi genom kompetensen på B-Max nu även erbjuder kundanpassade lösningar till stålkonstruktion.

Populära produktkategorier inom Prefabricering

Vad är en prefab-konstruktion?

Prefabrik eller prefabricerad konstruktion är en byggprocess där sektioner av moduler i byggnaden monteras på en avlägsen plats och sedan transporteras till byggplatsen. Denna speciella konstruktionsmetod är mycket kostnadseffektiv och gör det ofta möjligt att slutföra ett byggprojekt på så mycket som halva tiden som krävs för mer traditionella metoder. Prefab-konstruktion används ofta vid byggandet av nya bostäder och strategin kan även användas med andra byggnader.

Fördelar med att använda prefab

 1. Effektivt vid låg bemanning.
  Prefab som byggteknik kräver mindre bemanning på bygget. Personaltimmarna har flyttats till fabriken, där man kan planera produktionen på ett effektivt sätt. På ett traditionellt bygge är du beroende av att arbetsdagen flyter på som förväntat. Gör den inte det så förskjuts hela den ursprungliga planeringen.
 2. Mindre väderberoende.
  Produktion i elementfabrik är inte särskilt väderberoende, endast extrema väderförhållanden påverkar en prefabricerad stomme vid ett projekt.
 3. Kostnadskontroll.
  Prefabricerade byggnationer kan ofta lämnas till fastpriser och därmed är kostnadskontroll för projektet ett stort mervärde. Risken för oförutsedda kostnader är små
 4. Tidseffektivt jämfört med platsbyggt.
  Om man handlar upp en prefabricerad stomme i rätt tid tillverkas den under tiden entreprenören jobbar med schakter och grunder. Med prefabricering som teknik kan man utföra många delmoment parallellt och det krävs mindre tid ute på bygget.
 5. Färre överraskningar.
  Med en prefabricerad lösning och en välplanerad bygglogistik är det enkelt att hålla projektets tidplan och färre överraskningar som påverkar projektets färdigställande.
 6. Kvalitetsgaranti.
  I en prefabfabrik är det alltid samma förhållanden oavsett årstid. Materialet får härda under optimala förhållanden och kontrolleras av specialister på området vilket gör att kvaliteten är hög och jämn.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript