Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Laddbox hemma - det här behöver du tänka på

Ska du installera en laddbox hemma hos din kund? Härligt! Det finns dock en del som behöver tänkas på när det handlar om laddboxar hemma. Här har vi samlat våra svar på vanliga frågor, tips på laddboxar, fördelar med laddboxar på hemmaplan och smarta råd gällande installation av laddbox. 

Vanliga frågor om laddbox hemma

Varför ska jag installera en laddbox hemma?

Egentligen är det ingen laddbox du installerar hemma utan en ”säkerhetsbox”. I boxen ska det finnas DC-skydd samt en jordfelsbrytare. Detta för att vanliga uttag inte är gjorda för konstantströmmar som vid exempelvis en billaddning. Har du ingen säkerhetsbox och batteriet får ett DC-läckage så att konstantströmmarna kryper ut på elnätet kan det i sin tur leda till att till exempel jordfelsbrytaren inne i huset inte fungerar.

Vad kostar det att ha en laddbox hemma?

Det som kostar med att ha en laddbox hemma är faktiskt bara själva inköpet och installationen av laddboxen. När du väl sedan laddar hemma så betalar du enligt ditt elavtal för så många kWh som du laddat.

Är det billigare att ladda med laddbox hemma?

Det här är en fråga som är svår att svara på, då det är många faktorer som spelar in. Det korta svaret är att nej, det är inte billigare att ladda med laddbox hemma. Men det betyder inte heller att det är billigare att ladda på publik plats. För det beror som sagt helt på. Laddar du din elbil hemma så betalar du kWh enligt ditt elavtal. Laddar du på en publik plats laddar du däremot utefter exempelvis kommunens elavtal och regler, och det kan även tillkomma extra kostnader. Om du vill ha ladda din elbil hemma rekommenderar vi att kolla igenom ditt elavtal och se vad som gäller för just dig.

Vilken laddbox ska jag välja?

Vill du maximera effekten av din laddbox är det viktigt att välja en laddare som har lastbalansering. Använder du eller din kund solceller så gäller det att välja en dubbelriktad elmätare för att kunna nyttja solcellerna, annars registeras detta som en last och du får ut mindre effekt på din laddning.

Hur snabbt laddar elbil med laddbox hemma?

Hur snabbt en elbil laddar med en laddboxhemma beror helt på effekt som finns över i huset. Det är därför det är bra att välja en laddbox med lastbox med lastbalansering för att på så sätt utnyttja den effekt som finns kvar i huset, vilket även är viktigt för att huvudsäkringen inte ska gå.

Saker att tänka på för att ladda elbil hemma

Det finns ett par saker att tänka på när det är dags att installera en laddbox hemma. Den kanske viktigaste aspekten, och något som många kunder vill ha idag, är en laddbox som laddar elbilen snabbt. För att det ska vara möjlighet är det i nästan samtliga fall nödvändigt att göra vissa justeringar för att det ska fungera.

3 saker att ta hänsyn till när du installerar en laddbox hemma

  • Begränsningarna i bilens kapacitet
  • Begränsningarna i laddarens kapacitet
  • Begränsningarna i husets kapacitet.

Laddboxar vi rekommenderar att installera hemma

Vi erbjuder ett stort urval att laddboxar att installera hemma, från flera olika leverantörer. Här är tre stycken som vi varmt rekommenderar.

Varför är det viktigt att välja rätt laddbox hemma?

Laddboxar hemma är en säkerhetsprodukt som garanterar en trygg och säker laddning. Det är viktigt att se över husets elanläggning för att se att det finns förutsättningar för en trygg och säker installation av en laddbox hemma. I grunden är elanläggningen i en villa inte anpassad för en så pass långvarig och stor last som en elbils förbrukning tillför till huset. Därför är det så viktigt att laddbox och hem har matchats innan installationen tar fart.


5 fördelar med att installera laddbox hemma

Ladda snabbare och mer effektivt

Att endast ladda på offentliga platser med laddkabeln som medföljer bilen begränsar laddning till 10A. Har din kund en laddbox hemma kan kunden ladda med högre effekt vilket går snabbare. Kunden kan då även utnyttja hela fordonets laddkapacitet.

 

Laddningen blir säkrare

Att ladda med en laddbox hemma gör laddningen säkrare eftersom laddboxen stoppar laddningen när batteriet är fullt och kommunicerar eventuella problem.

 

 

 

 

Laddbox kan höja bostadsvärdet

Visste du att en laddbox hemma kan höja bostadsvärdet för din kund? Utvecklingen för elbilar är ljus, och som det ser ut idag kommer antalet elbilar bara att öka. En laddbox hemma är med andra ord både en investering för kunden själv och för framtiden.

 

 

Bra investering till bra pris

Hört talas om skattereduktionen för installation av laddbox hemma som infördes 2021? Det innebär att du kan göra avdrag upp till hälften av kostnaderna för installation och utrustning. Som högst kan du dra av 10 000 kronor per fastighet, förutsatt att du äger bostaden som laddboxen ska installeras i.


Så kommer du igång med din laddbox hemma

Leverans

Vi levererar snabbt. Långa öppettider och bra logistik gör att vi kan kapa leveranstiderna från veckor till dagar.


Behöver du mer information om laddboxar?

Om du söker mer information om laddboxar ska du kika närmare på vår branschsida för e-mobility! Här hittar du specifik information för fastighetsägare, installatörer och offentlig verksamhet.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript