Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2017-11-15

Ahlsell förvärvar arbetsskyddsgrossist i Värmland

Ahlsell Sverige AB har tecknat avtal om att förvärva rörelsen i Gehås AB med en årlig omsättning om cirka 15 MSEK.

Gehås säljer yrkeskläder, profilprodukter, pappers- och kontorsvaror i Värmland och har två butiker; en i Arvika och en i Årjäng. I butikerna säljs i huvudsak välkända märkesvaror inom arbetsskydd och profilkläder. Företaget är privatägt och har sex anställda. Kunder är främst företag och kommuner.

”Förvärvet av rörelsen i Gehås stärker vår närvaro i Värmland ytterligare inom personlig skyddsutrustning, yrkes- och profilkläder. Vi ser en god utveckling inom produktkategorin och kommer att kunna tillgodose tidigare och nya kunders behov ännu bättre framöver.”, säger Johan Nilsson, vd och koncernchef i Ahlsell AB.

I samband med förvärvet kommer verksamheten i Gehås att integreras i Ahlsellkoncernen. Tillträde beräknas ske i början av december och förvärvet förväntas ha en marginell positiv påverkan på koncernens resultat för 2018.

För ytterligare information kontakta:
Karin Larsson, Chef för IR och extern kommunikation
08 685 59 24, Karin.Larsson@ahlsell.se

Pressmeddelande 2017-11-15

 

Ahlsell AB (publ) är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 27 miljarder SEK och är noterat på Nasdaq Stockholm. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 000 medarbetare, över 200 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript