Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2021-11-23

Ahlsell förvärvar en av Sveriges största fristående e-handelsaktörer inom verktyg och maskiner

Ahlsell har tecknat avtal om att förvärva Verktygsboden med försäljning av verktyg och maskiner till verkstad, garage och bygg. Företaget omsätter drygt 200 mSEK årligen.

Verktygsboden är en e-handelsaktör specialiserad mot verkstad & garage, men har också en fysisk butik i Borås. Bolaget har 42 anställda och säljer till såväl professionella kunder som konsumenter via sina sajter verktygsboden.se och pelatools.com.

”Dessa produktsortiment är viktiga för Ahlsell och förvärvet stärker vår position speciellt mot mekaniker inom fordonsindustrin. Verktygsboden har haft en framgångsrik resa under de senaste åren och tillsammans ska vi fortsätta den resan i Norden”, säger Claes Seldeby, koncernchef på Ahlsell AB.

Verktygsboden fortsätter att verka under eget varumärke och egen organisation. Ledningen, som stannar kvar i bolaget, ser stora möjligheter i att utveckla sitt produkterbjudande med stöd av Ahlsell.

”Vi får genom denna transaktion äntligen en fin möjlighet att utveckla våra affärsmöjligheter i hela Norden. Med Ahlsell som ägare kan vi förstärka Verktygsbodens marknadsposition samt erbjuda våra kunder en bredare produktportfölj samt nya logistik- och distributionslösningar”, säger Lars Edvardsson, VD på Verktygsboden.

Tillträde sker efter konkurrensverkets godkännande.

För ytterligare information kontakta:
Claes Seldeby, VD och Koncernchef, Ahlsell AB
08-685 70 00, claes.seldeby@ahlsell.se

 

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 34 miljarder SEK och de tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med cirka 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!
 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript