Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2023-10-20

Ahlsell ansluter sig till Science Based Target initiative

Som ett viktigt steg i hållbarhetsarbetet och med målsättningen att vara ledande inom klimatomställningen har Ahlsell beslutat sig för att sätta klimatmål i linje med Science Based Targets initiative (SBTi).

SBTi är en global organisation som gör det möjligt för företag att sätta ambitiösa mål för utsläppsminskningar i linje med den senaste klimatvetenskapen. Organisationen fokuserar på att få företag över hela världen att halvera sina utsläpp före 2030 och uppnå nettonoll-utsläpp senast 2050.

Genom åtagandet kommer Ahlsell att utveckla och rapportera in sina mål. Ahlsell kommer ta fram både kortsiktiga mål till 2030 samt ett långsiktigt nettonoll-mål till senast 2050. Genom att åta sig att sätta ett långsiktigt nettonoll-mål blir Ahlsell en del av UNFCCC:s Race to Zero-kampanj. De nya och mer ambitiösa målen kommer efter godkännande att ersätta Ahlsells befintliga klimatmål.

Ahlsell kan genom sina produkter och tjänster ha en positiv påverkan på de branscher bolaget servar när bidraget till fler klimatsmarta produkter och tjänster ökar över tid. Med de nya målen kommer Ahlsell att accelerera sitt arbete med att minska utsläppen i hela värdekedjan, där inköp av material och tjänster utgör den största andelen och utmaningen.

”Genom åtagandet att linjera Ahlsell med 1,5°C-målet har Ahlsell hörsammat marknadens brådskande uppmaning till klimatåtgärder inom näringslivet. Som marknadsledare måste vi ligga i framkant när det gäller att bidra till en mer hållbar värld, och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla våra bolag och affärspartners för att nå detta mål”, säger Claes Seldeby, koncernchef för Ahlsell.

SBTi är ett samarbete mellan Carbon Disclosure Project (CDP), FN:s Global Compact (UNGC), World Resources Institute (WRI) och Världsnaturfonden (WWF). Mer information om Science Based Targets finns på https://sciencebasedtargets.org/.

För ytterligare information kontakta:
Christina Lindbäck, Hållbarhets- och kommunikationsdirektör, Ahlsell AB
08-685 70 00, christina.lindback@ahlsell.se

 

Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver vi tillsammans med våra kunder utvecklingen för de som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och med logistik i världsklass är det vårt jobb att göra våra professionella kunders vardag enklare.

Med en omsättning på ca 50 miljarder SEK, fler än 8 000 medarbetare, över 300 butiker och fyra centrallager, gör vi allt för att uppfylla vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

För mer information besök www.ahlsell.com

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript