Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2023-11-28

Ahlsell förvärvar Batteribolaget

Ahlsell Sverige AB har ingått avtal att förvärva samtliga aktier i Bilco Bilbatterier AB (Batteribolaget), en specialiserad distributör av batterier, laddare, strömförsörjning med tillbehör. Företaget grundades 1961 och har tio anställda med en årlig omsättning på ca 70 MSEK.

Batteribolaget erbjuder ett av marknadens bredaste sortiment vilket inkluderar industri- och larmbatterier, fordons-, fritids- och litiumbatterier, solcellspaket till husvagn och husbil samt laddare och tillbehör. Batteribolaget har sitt huvudkontor och centrallager i Malmö, med försäljningsenheter och lokala lager i Karlstad och Laholm.

Genom förvärvet får Ahlsell tillgång till hög kompetens och ett brett sortiment av produkter inom batterier och lagring, något som är en viktig del i den gröna omställningen i samhället. Ahlsells breda produktutbud, starka marknadsnärvaro och omfattande logistikutbud tillgängliggörs samtidigt för Batteribolagets kunder.

Tillträde beräknas ske i februari 2024.

För ytterligare information kontakta:
Claes Seldeby, VD och Koncernchef, Ahlsell AB
08-685 70 00, claes.seldeby@ahlsell.se

 

Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver vi tillsammans med våra kunder utvecklingen för de som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och med logistik i världsklass är det vårt jobb att göra våra professionella kunders vardag enklare.

Med en omsättning på ca 50 miljarder SEK, nästan 8000 medarbetare, över 300 butiker och fyra centrallager, gör vi allt för att uppfylla vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

För mer information besök www.ahlsell.com

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript