Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2022-04-25

Årets Hållbara Leverantör lovar inte mer än de kan hålla

På Ahlsell tror vi att samarbete är ledordet för att lyckas med hållbarhetsarbetet. Som ett led i detta utser vi varje år Årets Hållbara Leverantör, ett prestigepris som vi instiftat för att lyfta en leverantör som utmärkt sig särskilt på hållbarhetsområdet. Nu avslöjar vi Årets Hållbara Leverantör 2021, som gjort en grej av att vara tydliga med vad de kan lova.

Vi jobbar tätt med våra leverantörer för att tillsammans skapa bättre förutsättningar för att lyckas och lägga grunden för ett bestående hållbarhetsarbete i hela branschen.

- "Det har blivit allt tydligare att vi i näringslivet behöver bli bättre på att samarbeta i hållbarhetsfrågor om vi ska lyckas nå de ambitiösa hållbarhetsmål som behövs idag. Ahlsell har en stark position på marknaden vilket gör att vi har många affärspartners i hela värdekedjan. Detta innebär stora möjligheter till samarbete och stora möjligheter att utveckla gemensamma arbetssätt och produkter.” säger Joakim Kämpe, Hållbarhetsutvecklare på Ahlsell Sverige AB.

Sedan 2018 har Ahlsell som ett led i detta utsett Årets Hållbara Leverantör. Det är ett prestigepris som vi instiftat för att lyfta en leverantör som gjort något på hållbarhetsområdet vi tycker är värt att uppmärksamma lite extra. Tidigare pristagare har varit Spray Master, Ejendals och Ulefos. Nu går 2021-års pris till TECCA - tidigare T-emballage Bygg - som är en leverantör med lång erfarenhet av inbyggnadsmaterial och helhetslösningar för skalskydd. Idag, när många företag vill framhäva sitt hållbarhetsarbete, tycker vi det är extra viktigt att som TECCA vara rak och tydlig i kommunikationen om vad man som företag kan och inte kan göra inom hållbarhetsområdet. Just därför får de årets pris.

Motiveringen lyder:

”En vilja att ta ansvar för sin klimatpåverkan och en öppen kommunikation gör att årets hållbara leverantör 2021 sticker ut. Ahlsell är i år glada och stolta över att få lyfta fram TECCA.

TECCA är en leverantör med lång erfarenhet av inbyggnadsmaterial och helhetslösningar för skalskydd. Deras produkter hjälper Ahlsells kunder att förlänga livslängden på sina byggnader och hus, fuktsäkra dem och se till att de blir mer energisnåla. Nu har TECCA börjat arbeta mot målet att erbjuda fossilfria klimatskal och redan idag finns produkter med 90% biobaserad råvara. Detta har gett Ahlsell fler möjligheter att hjälpa våra kunder att nå sina hållbarhetsmål.

Det som verkligen sticker ut är dock TECCAs kommunikation kring hållbarhetsfrågorna. De är alltid tydliga med vad de kan och inte kan, men också vad de vill uppnå med sitt hållbarhetsarbete och hur de skall uppnå det. TECCAs raka och transparenta approach till hållbarhetsfrågorna är ett föredöme. Vi på Ahlsell ser fortsatt fram emot ett öppet samarbete för att göra det enklare för våra kunder att bli mer hållbara.”

Marilyn Lindh, hållbarhetsutvecklare på TECCA är nöjd: - "Det är extra roligt att se motiveringen. Det har varit utgångspunkten från början att om vi skall kommunicera något kring hållbarhet så måste det vara väldigt tydligt exakt var vi står och var vi tror att vi kan nå. Varken mer eller mindre.”


För mer information hos Ahlsell och TECCA:

Joakim Kämpe, Hållbarhetsutvecklare på Ahlsell Sverige AB
Telefon: 072-598 77 44
E-post: joakim.kampe@ahlsell.se

Marilyn Lindh, Hållbarhetsutvecklare på TECCA
Telefon: 0383-599 38
E-post:marilyn.lindh@teccaworld.se

Om Ahlsell
Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver vi utvecklingen tillsammans med yrkesproffs som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och med logistik i världsklass är det vårt jobb att göra proffsens vardag enklare. Med 5 700 anställda, över 240 butiker och tre centrallager i Norden, gör vi allt för att uppfylla vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs. För mer information besök www.ahlsell.se

Högupplösta bilder: Gruppbild och närbild på diplom
Text och bilder är för fri publicering.

Namn på personer på bilden från vänster: Anders Selvander Marknadschef Tecca, Christer Edholm Key Account Manager Tecca, Joakim Kämpe Hållbarhetsutvecklare Ahlsell, Marcus Ahlstedt VD Tecca, Marilyn Lindh Hållbarhetsutvecklare Tecca, Bo Karlsson Produktchef Ahlsell

  • Diplom Årets hållbara leverantör hos Ahlsell

    Diplom till TECCA - Årets hållbara leverantör hos Ahlsell

  • Tecca Årets hållbara leverantör 2021 hos Ahlsell

    Ahlsell utser varje år Årets Hållbara Leverantör, ett prestigepris som instiftats för att lyfta en leverantör som utmärkt sig särskilt på hållbarhetsområdet. Från vänster: Anders Selvander Marknadschef Tecca, Christer Edholm Key Account Manager Tecca, Joakim Kämpe Hållbarhetsutvecklare Ahlsell, Marcus Ahlstedt VD Tecca, Marilyn Lindh Hållbarhetsutvecklare Tecca, Bo Karlsson Produktchef Ahlsell

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript