Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Isoleringslösningar

Rätt isolering är viktigt för att reducera energibehovet för en byggnad. Genom att öka isoleringens tjocklek och använda material med högt isoleringsvärde kan inomhusklimatet stabiliseras och värmeförlusten minimeras. Det innebär att uppvärmningssystemet inte behöver jobba lika hårt vilket minskar energiutgifterna. Isolering hjälper också till att bevara kylan inuti byggnaden på sommaren vilket minskar användningen av kylsystem.

 

 

Fönster

Att byta ut gamla fönster till nya treglasfönster minskar ofta energiförbrukningen markant. Det minskar också behovet av både uppvärmning och nedkylning samt förhindrar kondensbildning och dämpar ljud.

 

 

Dörrar

En energieffektiv ytterdörr eller altandörr kan hjälpa till att minska energiförbrukning. En isolerad dörr minskar värmeförluster, sänker energikostnader och ökar fastighetens värde.

 

 

Tilläggsisolering

Tjockleken på isolering av tak i en byggnad har stor betydelse för byggnadens värmebehov. Är den tunnare än 300mm kan det vara värt att se över om det finns behov av tilläggsisolering. En vanlig villa kan reducera energibehovet med tiotals procent om isoleringen förbättras uppåt i byggnaden.

 

 

Smarta klimatskal

Ett fungerande klimatskal är bland det viktigaste när det gäller energieffektiva byggnader. Att se över fönster, så som takfönster kan vara en enkel lösning för att bidra till minskat uppvärmningsbehov och ökad komfort. Smarta takfönster som anpassar värmeflöde och ventilation beroende på rådande väder tar din byggnad till en helt ny nivå.

 

Isolera rören

Ett 10 meter oisolerat rör motsvarar 10 tända 40W glödlampor, det blir 400W1. Här finns energi att spara!

Fördelar med teknisk isolering:

  • Ökar anläggningens verkningsgrad
  • Minskar energianvändningen
  • Sänker underhållskostnader
  • Höjer anläggningens livslängd
  • Förhindra kondensbildning
  • Begränsar brandspridning
  • Dämpa ljud

Isolera ventilationskanaler

Att isolera aggregat ökar deras verkningsgrad. Kanaler för tilluft, återluft och frånluft som är anslutna till värmeåtervinning får inte förlora sitt energiinnehåll på vägen till inblåsningsstället eller återvinningsaggregatet. En effektiv isolering begränsar temperaturfallet, minskar energiförlusterna och ökar verkningsgraden på återvinningsaggregaten.


Isoleringen ser även till att värmen kommer ut i rätt rum och inte försvinner på vägen. På så sätt får alla rum rätt temperatur vad gäller både kyla och värme.

 

 

Isolera varmvattenledningarna

Rör utan isolering läcker värme. Genom att isolera varmvattenledningarna kan du spara energi. Kontrollera även att varmvattenberedaren är isolerad så att vattnet hålls varmt länge2.

1 Källa: IF

2 Källa: Energimyndigheten

 

Läs mer

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript