Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2012-02-29

CVC Capital Partners förvärvar Ahlsell

Fonder rådgivna av CVC Capital Partners (CVC) offentliggör idag förvärvet av Ahlsell, det ledande tekniska handelsbolaget i Norden, för 1,8 miljarder euro av Cinven och Goldman Sachs Capital Partners. Denna affär är resultatet av bilaterala förhandlingar mellan partnerna.

Ahlsell grundades redan 1877 och har idag 4 500 anställda och över 220 butiker i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland och Ryssland. Bolaget är specialiserat på att erbjuda professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, El, Verktyg & Maskiner och Kyl. 2011 hade Ahlsell en omsättning om 2,3 miljarder euro.

Göran Näsholm, koncernchef och vd i Ahlsell, kommenterar: ”Vi är väldigt nöjda med denna affär och är övertygade om att detta kommer att resultera i ett starkare bolag. CVC har visat på en enastående förmåga att göra långsiktiga investeringar i sina portföljbolag och jag ser fram emot ett nära samarbete.” Näsholm tillägger: ”CVC delar vår vision och kan bistå med kapital och kompetens för att stötta Ahlsells fortsatta tillväxt, vilket givetvis även kommer att gynna våra kunder.”

CVC ser förvärvet av Ahlsell som en möjlighet att arbeta tillsammans med en kompetent och erfaren ledning för att fortsätta utveckla en av Europas mest dynamiska handelskoncerner. I ett gemensamt uttalande, säger Peter Törnquist och Søren Vestergaard‐Poulsen, partners i CVC: ”Ahlsell är ett mycket framgångsrikt företag med ett välkänt och starkt varumärke. På CVC vill vi arbeta med bolag där det finns möjlighet till ett nära samarbete med ledningen för att skapa långsiktigt hållbara värden. Vårt förvärv av Ahlsell erbjuder en spännande plattform för tillväxt, både organisk och genom förvärv, och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningen för att realisera bolagets långsiktiga potential.”

Fullföljandet av förvärvet är villkorat av att alla erforderliga tillstånd från konkurrensmyndigheter erhålls.

Rådgivare till CVC i transaktionen är Deutsche Bank, Roschier, Freshfields, KPMG och BCG. Finansieringen har letts av Nordea, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Barclays Capital, DNB Nor och Danske Bank.

SLUT

CVC Capital Partners
CVC Capital Partners (‘CVC’) är en av världens ledande Private Equity bolag. CVC grundades 1981 och har idag ett nätverk bestående av 20 kontor och ungefär 250 anställda i Europa, Asien och USA.

CVC förvaltar idag över 44 miljarder dollar åt över 300 investerare från Nordamerika, Europa, Asien och Mellanöstern. CVC ’s affärsidé är att identifiera och genomföra attraktiva investeringar och i nära samarbete med bolagsledningen utveckla dessa bolag i syfte att skapa långsiktiga och hållbara värden. Under de senaste 30 åren har CVC genomfört över 290 investeringar i ett stort antal industrier och länder över hela världen. Det aggregerade transaktionsvärdet av dessa investeringar är ca 167 miljarder dollar.

CVC ’s kontorsnätverk, lokala kompetens och kontakter är en viktig del i CVC ’s strategi och starkt bidragande till dess framgångsrika investeringar och höga avkastning för investerare. Den internationella närvaron, ger CVC också möjlighet att sammanföra resurser från olika kontinenter och discipliner för att utvärdera investeringsmöjligheter snabbt och konsekvent i en allt mer global miljö. För närvarande äger CVC ’s Fonder 55 företag runt om i världen som tillsammans har en omsättning om cirka 127 miljarder dollar och totalt ungefär 400 000 anställda.

Om Ahlsell

Ahlsell är en ledande distributör av el, kyl och VVS‐produkter till handel, med mer än 220 butiker i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland och Ryssland. Ahlsell erbjuder ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, El, Verktyg & Maskiner och Kyl. Koncernen har en årlig omsättning om cirka 2,3 miljarder euro och omkring 4 500 anställda.

Presskontakt
James Olley
Brunswick Group
T: +44 (0)80 7404 5959
E: cvc@brunswickgroup.com

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript