Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2018-06-19

Ahlsell förvärvar finsk distributör av VVS-infästning och installationsverktyg

Ahlsell Oy har tecknat avtal om förvärv av Kahipa Oy (Kahipa), en finsk distributör av VVS-infästning och installationsverktyg med en årlig omsättning om cirka 3,5 MEUR.

"Kahipa erbjuder sina kunder specialistkompetens på en strategiskt viktig nischmarknad. En stor del av VVS-infästningen säljs som egna märkesvaror och vi ser goda möjligheter att erbjuda dessa kvalitetsprodukter i hela landet." säger Mika Salokangas, Landschef för Ahlsell i Finland.

Kahipa har sju anställda, två butiker i södra Finland och en bred kundbas som täcker kunder i alla storlekar, från små installationsföretag till stora byggföretag.

”Både befintliga och nya kunder kan se fram emot ett attraktivt och brett produktsortiment när vi går samman." fortsätter Mika.

Tillträde planeras ske under början av juli och förvärvet förväntas få en marginell positiv påverkan på koncernens resultat 2018.

För ytterligare information kontakta:
Karin Larsson, Chef för IR och extern kommunikation
08 685 59 24, karin.larsson@ahlsell.se

Johan Nilsson, VD och Koncernchef, Ahlsell AB
08 685 70 00, johan.nilsson@ahlsell.se

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter drygt 28 miljarder SEK och de tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med cirka 5 600 medarbetare, över 230 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Pressmeddelande, 19 juni 2018

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript