Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vasaloppet

Vasaloppet har blivit en naturlig del av den svenska historien. Mer än en och en halv miljon människor har åkt något av Vasaloppen sedan starten 1922. Samma år, 1922, gick Ahlsell & Ahrens samman med Bernström & Co och blev Ahlsell & Bernström, vilket innebar ett bredare produktsortiment som lagerhölls i Albano utanför Roslagstull i Stockholm.

Sedan dess har Ahlsell och Vasaloppet utvecklats sida vid sida. 2017 gick vi in i Vasaloppets sponsorfamilj för att jobba vidare med vår satsning på hälsa och friskvård. Vi vill liksom Vasaloppet sätta fokus på en hälsosam rörelse och 2020 blev vi stolta huvudsponsorer till loppet. För om man rör sig mår man bra, och om man mår bra presterar man bra.


 

Vad gör Ahlsell under Vasaloppets sommarvecka?

Välkommen till Ahlselltältet

Kom och hälsa på oss i vårt tält i Mora där vi bjuder på en påse energi, aktiviteter och chansen att skapa din egen heja-skylt.

 

När du hejar som ett proffs har du möjligheten att ta en bild och tagga oss på Instagram med #ahlsellsverige. De snyggaste, roligaste eller mest peppande inläggen vinner en högtalare från Ironside (värde 495 kr). Tävlingen pågår mellan fredagen den 11 - 19 augusti. Vinnare utses av en jury hos oss senast den 31 augusti. För att delta i tävlingen behöver du ha en öppen Instagram-profil.

 

I vårt tält kan du även tävla och utmanas i våra tävlingar och vinna pris, få lite energipåfyllnad och ladda upp som ett proffs. Den som behöver ladda sin mobil och önskar ta del av topplistorna för Gissa din tid och Ahlsellsprinten är också varmt välkomna!

Gissa din tid

Gissa din eller ditt lags målgångstid – närmast vinner! Tävla i alla lopp under Vasaloppets sommarvecka.

Medverkan är kostnadsfri och alla som deltar bidrar med 10 kr som vi skänker till Barncancerfonden.

1:a pris är valfri startplats till nästa års Vasalopp (eller lagstart om ni tävlar i lag) och plats 2-5 är en överraskning från oss på Ahlsell.

 

Anmälan och registrering av sluttid kan göras fram till start. Alla sluttider och vinnare kommer att publiceras i Ahlsells tält i Mora där även pris 2-5 delas ut efter att alla gått i mål. Du kan också hitta alla vinnarna här.

 

Klicka här för att delta

Ahlsellsprinten

Sprinta som ett proffs under 100 meter och tävla om 1:a priset som är valfri startplats till nästa års Vasalopp (eller en lagstart om ditt lag tävlar i Vasastafetten).

 

Ahlsellsprinten är för dig som medverkar i 90 km lopp (Cykelvasan Öppet spår och Cykelvasan 90, Vasastafetten) Snabbast vinner!

Sprinten avgörs vid Evertsbergssjöarna, 42 km in i loppet. Ingen föranmälan krävs. Ahlsellsprinten exkluderar elitledet och Ultravasan 90.

Sluttider och vinnare hittar du här och på results.vasaloppet.se samt i vårt tält i Mora.

Medarbetare runt och i spåret

Vi är stolta och glada att kunna erbjuda våra medarbetare möjligheten att delta i Vasaloppets sommarvecka. I år har vi ett 100-tal medarbetare som är engagerade i Vasaloppet som ambassadörer vid våra aktiveringar eller som medverkar i något av loppen. Vi hoppas att du kommer älska detta års sommarvecka och vi ser fram emot att få mötas i och runt spåret.

 


 

Vi på Ahlsell bygger en Hälsosam rörelse

Med Hälsosam Rörelse vill vi motivera och inspirera till ett mer hållbart liv


Daniel Dahl arbetar sedan september 2022 som sponsoransvarig på Ahlsell. Tjänsten innebär att han är kommersiellt ansvarig för satsningen på Hälsosam Rörelse och de olika aktiviteter som vi arrangerar gentemot våra medarbetare, kunder, leverantörer.

 

- Hälsosam Rörelse handlar om att motivera och inspirera både medarbetare och samarbetspartners till ett mer hållbart liv. Vi vet att rörelse i olika former får oss att må bättre och orka lite mer. Från Ahlsells sida vill vi därför erbjuda plattformar som öppnar upp för att vi ska kunna träffas, göra affärer och nätverka under hälsosamma former.

 

Daniel menar att Ahlsell ska vara motorn och länken mellan medarbetare, kunder och leverantörer i arbetet med att hitta utrymme och möjligheter för rörelse kopplat till affären. Han har just avslutat den återkommande padelturneringen Ahlsell Padel Tour som är ett bra exempel på en inkluderande och hållbar aktivitet.

 

Årets turnering gjorde nedslag på 19 orter och lockade närmare 2 500 spelare. Nu pågår förberedelserna inför Vasaloppets vintervecka i månadsskiftet februari/mars. Som en av eventets huvudsponsorer krävs minutiös planering för att alla bitar ska falla på plats.

 

- I mitt arbete med Vasaloppet ingår de marknadsföringsmässiga delarna där vi ska lyfta fram varumärket Ahlsell och skapa synlighet under veckan med hjälp av olika aktiveringar. Vårt samarbete ska även märkas på andra platser, till exempel i Ahlsells butiker runt om landet som också kommer att ha aktiviteter med koppling till Vasaloppet.

350 skidåkare är anmälda till Vasaloppet genom Ahlsell


Om Daniel håller i de arrangemang och plattformar där kunder och leverantörer möts kring Hälsosam Rörelse, så har Martin Eckervad det interna perspektivet med fokus på hur satsningen ska vara till nytta för våra medarbetare.

 

Efter flera år som regional säljledare i butik axlar han sedan den 1 januari rollen som projektledare för Hälsosam Rörelse där en viktig del är att se till att information om olika aktiviteter sprids internt.

 

Martin är en eldsjäl som mår bäst när han befinner sig i rörelse. Han har varit involverad i vårt arbete med Vasaloppet sedan 2017 och var förra året en av de utvalda som fick åka Jubileumsvasan mellan Sälen och Mora på träskidor och i tidsenliga kläder.

 

- Min roll är betydelsefull för att sprida budskapet om Hälsosam Rörelse i verksamheten. Någonting som jag vill lyfta fram är att det inte handlar om hur man rör sig, utan att man gör det och så förstås att det ska vara roligt och ske i en positiv anda.

 

Under Vasaloppets vintervecka ansvarar Martin för allt det praktiska. Det är mycket som behöver planeras och förberedas, till exempel mat, boende, transporter och inte minst säkerheten kring de olika loppen. Att Martin har egna erfarenheter från Vasaloppet underlättar. Han vet vad som väntar och vad deltagarna bör känna till, både om de olika loppen och allt runtomkring. I år är närmare 350 skidåkare anmälda genom Ahlsell. Flest deltagare har Stafettvasan med 66 lag där fem deltagare ingår. Hälften utgörs av rena Ahlsellag och hälften av lag med en härlig mix av medarbetare, kunder, leverantörer.

 

- Antalet deltagare har ökat, men kan bli många fler. Min förhoppning är att ännu fler tjejer får upp ögonen för de olika loppen. Lyckas vi dubblera antalet deltagare i Tjejvasan så har vi 20 tjejer till start nästa år, säger Martin.

 

Våra ambassadörer är på plats under Vasaloppsveckan


Ahlsell ser till att alla medarbetare som anmäler sig till Stafettvasan och Öppet spår får startplats, mat och husrum. De som är med i Tjejvasan och Vasaloppet får sina startplatser betalda. Nytt för i år är att ett antal medarbetare kommer att finnas på plats som ambassadörer för oss på Ahlsell. De kommer bland annat att hjälpa till med aktiveringarna ute i spåret och på mässområdena.

 

- Våra medarbetare har fått ansöka om att vara ambassadörer och nu har vi 28 personer som kommer att ha olika arbetsuppgifter under veckan. Vi tror att det här kan vara ett bra sätt att bekanta sig med Vasaloppet. Förhoppningsvis kan ambassadörskapet även fungera som en inkörsport till att vilja delta i något av loppen, säger Martin.

 

Både Daniel och Martin menar att Vasaloppet symboliserar allt det som vi vill lyfta fram med Ahlsell och vår företagskultur, där vikten av att bygga starka lag ligger till grund för framgång.

 

- Den som deltagit i något av loppen eller på något annat sätt varit involverad i Ahlsells arbete med Vasaloppet, kommer garanterat vilja göra det igen. Nu hoppas vi på ett fantastiskt väder och bra spår och så förstås att alla våra medarbetare och kunder ska tycka att det är ett lika bra arrangemang som vi gör.


 

Följ Joacim och Lova på deras resa till och under Vasaloppet

 

På vårt initiativ Hälsosam rörelses Instagramkonto kan du följa Joacim och Lova som tränar hårt inför Vasaloppet och är peppade att få åka Vasaloppet under vinterveckan i år.

Joacim

- Förutom kondition-, styrka- och teknikträning så är det den mentala träningen som de flesta av oss motionärer behöver som mest bitvis. Allt ifrån att hitta motivationen att komma ut i exempelvis spåren till att genomföra ett långt Vasalopp som pågår under flera timmar. Träna på det mentala och hitta lösningar som gör dig starkare.

Lova

- Att be någon filma när man kör i de olika växlarna tycker jag nog är bland de bästa sätten att ändra och förbättra sig. Även om jag helt ärligt tycker att det är lite obekvämt att bli filmad. Men jag försöker jobba på att bli bekväm i det obekväma för det är då man utvecklas.

 


 

Mer om vårt samarbete med Vasaloppet


Alla mår bra av att röra på sig. Att åka skidor, springa och cykla är kul, och ännu roligare när det görs i sällskap av andra. Det blir ju också lite av en utmaning, men framför allt: Ett sätt att ha roligt tillsammans.


Vi tror på att främja fysisk aktivitet

 

Vi tror på att främja fysisk aktivitet på arbetsplatsen och vill uppmuntra våra anställda till ett hälsosammare liv. Det är en del av vårt hållbarhetsarbete. Vi vill också göra det enklare att träffas i sunda miljöer. Därför har vi inlett ett samarbete med Vasaloppet. Alla mår bra av att röra på sig. Att åka skidor, springa och cykla är kul, och ännu roligare när det görs i sällskap av andra. Det blir ju också lite av en utmaning, men framför allt: Ett sätt att ha roligt tillsammans. Vi på Ahlsell bygger en Hälsosam Rörelse.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript