Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2020-07-06

Ahlsell i omfattande logistikuppdrag för Mälarsjukhuset

Motsvarande 5,5 fotbollsplaner – 45 000 kvadratmeter – ska rymma framtidens vård i Eskilstuna. Ahlsell tar rollen som logistikoperatör för Sörmlands mest omfattande sjukhusprojekt.

En effektiv bygglogistik ska hjälpa Mälarsjukhuset att stå klart i tid. Det omfattande projektet planeras pågå till 2025. Nu pågår mark- och grundläggningsarbeten parallellt med bygghandlingsprojektering. Stommontage beräknas påbörjas i slutet av 2021 och pågå under cirka ett års tid. Den nya byggnaden ska, förutom att vara sjukhusets nya huvudentré, inrymma bland annat akutvård, förlossning och hjärtintensiv. Då medicinsk utrustning ska installeras i många lokaler och dagens sjukvård är avancerad och högteknologisk, kommer produktionen att kräva komplexa installationsarbeten.

– Vi kommer att bygga på begränsad yta med pågående vårdverksamheter, med hög grad av tredje man. NCC har tidigt identifierat de logistiska utmaningarna i detta, och det logistikkoncept som vi planerat för har nu utvecklats ytterligare med hjälp av Ahlsells kompetens. Med deras erfarenhet av komplexa flöden, kombinerat med nytänk och engagemang i bygglogistik, var det naturligt att välja dem som samarbetspartner i utförandet av denna logistikentreprenad, säger Christian Björkman, biträdande projektchef NCC Building AB.

Avtalet omfattar logistikfunktioner för hela projektet, som för Ahlsells del kommer att löpa med full fart från och med 2021 – med en successiv uppstart under 2020. I rollen som logistikoperatör har Ahlsell ansvar för bemanning och utförande av ett flertal logistikfunktioner: Checkpoint med tillhörande terminal, materialtransport mellan konsolideringsterminal och byggarbetsplats, lossning med maskin samt inkörning av material och utkörning av avfall.

Då Ahlsell har lång erfarenhet av effektiva och hållbara logistiklösningar, har en effektiv bygglogistik varit på agendan länge:

– Sett till ökade krav på både hållbarhet och kostnadseffektivitet, finns det en stor uppsida för projekten att med enkla modeller för samverkan och resursdelning få rätt saker, på rätt plats och i rätt tid, säger Fredrik Bergegård, försäljningsdirektör på Ahlsell Sverige AB. Vi är helt övertygade om att en effektiv bygglogistik är framtidens sätt att bygga, då fördelarna är så många. Byggherren minskar totalkostnaden för projektet, samtidigt som risken för projektförseningar minskar. Det finns också en stor hållbarhetsaspekt i det hela med betydligt färre lastbilar – men med hög fyllnadsgrad – som minskar utsläppen av växthusgaser.

Ytterligare en fördel är den förbättrade strukturen: Eftersom byggmaterial inte förvaras på byggplatsen, minskas risken för antalet arbetsplatsolyckor. Dessutom kan man fokusera fullt ut på själva produktionen.

Ahlsell ser en stor potential med tjänsten bygglogistik som skapar både mervärden och projektnytta för kunden. Ahlsell medverkar idag i ett flertal nationella forum för att utveckla flöden till och från samhällsbyggande i förtätade stadsmiljöer – erfarenheter som helt klart bedöms komma till stor nytta när det gäller Mälarsjukhuset.


För ytterligare information vänligen kontakta:

Anders Ivarsson, chef Bygglogistik, Ahlsell Sverige AB
E-post: anders.ivarsson@ahlsell.se
Telefon: +46 72254 20 03

Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver vi utvecklingen tillsammans med yrkesproffs som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och med logistik i världsklass är det vårt jobb att göra proffsens vardag enklare. Med 5 700 anställda, över 240 butiker och tre centrallager, gör vi allt för att uppfylla vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs. För mer information besök www.ahlsell.se.

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript