Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Mångfald och inkludering

Vad betyder mångfald och inkludering för oss på Ahlsell? Jo, mångfald och inkludering är en viktig del av det hållbara medarbetarskapet och ett av Ahlsells fokusområden.

 

Vi övertygade om att bolagets konkurrenskraft stärks genom mångfald. Det ökar kreativiteten och innovationskraften hos våra medarbetare och även möjligheten att förstå våra kunder på ett bättre sätt. Vi tror på att grupper med högre mångfald bidrar till ett bättre arbetsklimat och i slutändan att vi får roligare på jobbet och kan prestera över tid, och på sätt få ännu nöjdare kunder.

 

 

Således är inkludering en viktig aspekt för oss, att skapa förutsättningar för delaktighet för att alla ska kunna bidra fullt ut i verksamheten. Vi ska också verka för en kultur där det är enkelt att vara sig själv och nå sin fulla potential, genom öppenhet, visad respekt och omtanke om varandra.

 

På Ahlsell vet vi att det finns ett stort engagemang för att jobba med en ökad mångfald och inkludering bland våra medarbetare, och därför har vi idag 65 ambassadörer som bidrar till utveckling inom dessa frågor spridda över hela bolaget, och hela landet. Våra team och ledare får även utbildning, och förutsättningar för att exempelvis tillsammans kunna reflektera över ”hur är det hos oss”, samt övningar och metoder för att lära känna varandra ännu bättre och på så sätt öka inkluderingen. 

Vi kan redan se att våra insatser ger resultat, men vi behöver bli ännu bättre. Arbetet med mångfald och inkludering har inget slutdatum. Det är någonting som vi alltid måste ha med oss.

Våra Mångfald- & Inkluderingsambassadörer

På Ahlsell har vi 65 Mångfald- & Inkluderingsambassadörer och vi har träffat några av dem och ställt frågorna Vad innebär Mångfald & Inkludering för dig och varför har du valt att vara en lokal ambassadör?

Sofia Johansson, Innesäljare VS & Kyl i Region Syd

För mig innebär mångfald & inkludering att alla individer får känna sig delaktiga och trygga i en grupp som inte gör skillnad på eventuella olikheter. En grupp utvecklas inte om alla tänker likadant.

 

Jag som lokal ambassadör får möjligheten att identifiera och aktivt påverka Ahlsells framtida arbete i dessa frågor vilket jag tycket är väldigt givande och framför allt väldigt lärande på ett personligt plan.

 

Jag önskar och hoppas att mitt engagemang kan hjälpa mina medarbetare att komma till arbetsplatsen och känna att de får möjligheten att vara den bästa versionen av sig själva.

Erik Marklund, Regional KAM i Övre Norrland

För mig handlar det om jämställdhet, motverka diskriminering, samt ta tillvara alla unika personligheter i företaget för att skapa en bättre arbetsmiljö!

 

Att få möjligheten att vara en lokal ambassadör och påverka samt jobba förebyggande för en bättre lokal kultur, är en självklarhet och en chans man inte får missa! I regionen har vi genomfört teamövningar kopplat till Mångfald & inkludering med bra feedback från medarbetarna. Fler är inbokade och det ska bli intressant att se vilket resultat det kan ge!

Janne Andersson, Butikschef i Skövde

För mig innebär det att oavsett kön, sexuell läggning, bakgrund eller fysisk förmåga så är alla lika mycket värda och att alla bidrar på sitt sätt. Jag vill att alla ska känna sig välkomna, respekterade och uppskattade oavsett vem man är eller vart man kommer ifrån.

 

Exempel på aktiviteter som vi gjort är att genomföra Orange Day, som uppmärksammar arbetet mot mäns våld mot kvinnor. Vi tar också emot personer som behöver arbetsträna av olika anledningar. Vi har även haft ett samarbete med Kriminalvården/kommunen angående praktikplats åt personer som ska slussas ut i arbetslivet.

Upptäck mer

Är du vår nya kollega?

För att uppfylla våra kunders önskningar och förväntningar behöver vi medarbetare med ett brett spektrum av kunskapsområden, erfarenheter och bakgrund. Delar du vårt intresse för att möta kunders olika behov, göra det lilla extra och ha stor möjlighet att påverka ditt arbete? Vill du jobba med kvalitet och service samtidigt som du gör vardagen lite enklare för våra kunder? Då kanske du är vår nya kollega?

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript