Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2017-12-21

Förvärvet av Proffsmagasinet AB godkänns av Konkurrensverket

I december ingick Ahlsell-koncernen avtal om att förvärva en ledande nordisk e-handelsverksamhet inom verktyg och förnödenheter, Proffsmagasinet AB. Konkurrensverket har idag meddelat att förvärvet godkänns. Tillträde beräknas ske under januari 2018.

Den 1 december ingick Ahlsell avtal om förvärv av den nordiska e-handelskedjan Proffsmagasinet med en årsomsättning på cirka 260 MSEK. Proffsmagasinet är verksamt inom e-handel i Sverige, Norge och Finland och har cirka 50 anställda. Företaget erbjuder runt 17 000 artiklar från välkända varumärken inom professionella järnvaror så som verktyg, mätinstrument, laserinstrument och skyddskläder. I Sverige används domänen Proffsmagasinet.se och i Norge och Finland används Staypro.no respektive Staypro.fi.

Proffsmagasinet kommer att drivas vidare som ett separat bolag inom Ahlsell. Förvärvet förväntas ha marginell positiv påverkan på Ahlsells resultat per aktie för 2018.

För ytterligare information kontakta:
Johan Nilsson, VD och koncernchef
08 685 70 00, Johan.Nilsson@ahlsell.se

 

Ahlsell AB (publ), noterat på Nasdaq Stockholm, är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Vårt unika erbjudande omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Vi omsätter cirka 27 miljarder SEK och 97 procent av intäkterna kommer från våra tre huvudmarknader Sverige, Norge och Finland. Med cirka 5 000 medarbetare, över 200 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript