Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2018-09-28

Ahlsell förvärvar norsk sprinklerverksamhet

För att ytterligare stärka både kompetensen och sortimentet inom sprinklersystem har Ahlsell AS tecknat avtal om att förvärva sprinklerverksamheten från Øglænd System (Øglænd). Verksamheten har en årsomsättning på cirka 40 MNOK.

Øglænd erbjuder ett brett sortiment av produkter inom sprinklersystem, till exempel sprinklerhuvuden, avstängnings- och larmventiler samt sprinklerslangar.

"Vi vill vara den främsta distributören inom sprinkler i Norge. För att lyckas med det måste vi säkerställa att vi har bäst kompetens och rätt personal. Detta förvärv ger oss det.", säger Rune Flengsrud, landschef i Norge.

För Ahlsells kunder kommer förvärvet att vara positivt. "Vi kommer nu kunna erbjuda alla våra nordiska kunder ett marknadsledande sprinklersortiment - både i våra butiker och i vår framgångsrika e-handelskanal.", säger Johan Nilsson, VD och Koncernchef Ahlsell AB.

Förvärvet av Øglænds sprinklerverksamhet förväntas slutföras i början av november och ha en marginell positiv påverkan på koncernens resultat.

För ytterligare information kontakta:
Karin Larsson, Chef för IR och extern kommunikation
08 685 59 24, karin.larsson@ahlsell.se

Johan Nilsson, VD och Koncernchef, Ahlsell AB
08 685 70 00, johan.nilsson@ahlsell.se

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter drygt 29 miljarder SEK och bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med cirka 5 800 medarbetare, över 230 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Pressmeddelande
Stockholm, 28 september 2018

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript