Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2020-08-26

Ahlsell lanserar ett komplett sortiment från Festool

Under hösten börjar vi på Ahlsell sälja premiumvarumärket Festools breda sortiment av elverktyg och tillbehör i vår webbutik och i de fysiska butikerna över hela landet. Att Festool nu ställer om från mindre, lokala återförsäljare till att även finnas representerade hos Ahlsell är en möjlighet för båda parter att utvecklas tillsammans.

Det tyska varumärket Festools nästan hundraåriga historia är kantad av innovativa uppfinningar som genererat över 350 patent, men framför allt elverktyg som under årens lopp gjort hantverkarens jobb både enklare och roligare. Faktum är att få kan mäta sig med Festools höga kvalitet, breda utbud och generösa garantivillkor som borgar för produkter som lever upp till sitt goda rykte.

Vi på Ahlsell har i vår tur satsat stort på elverktyg under de senaste åren i syfte att bredda och förbättra vårt erbjudande. Satsningen går helt i linje med Festools strävan att bara samarbeta med auktoriserade återförsäljare som är utbildade och kan lyfta fram de mervärden som ett elverktyg från Festool ger.

- Ahlsell är Sveriges största kanal för elverktyg. De har en mycket väl utvecklad logistik och ett rikstäckande butiksnät med kompetenta medarbetare som gör dem otroligt starka. Sedan är det väldigt få som kan presentera en så sofistikerad och proaktiv försäljningsorganisation. Vi vet att en säljare från Ahlsell nästan alltid kommer att vara först på plats överallt där det placeras en lyftkran eller byggbod, säger Martin Andersson, försäljningschef på Festool.

Ett bättre, bredare och mer komplett erbjudande för kunderna

Festool är specialiserade på bygg och snickeri, allt som handlar om arbete med trä. Produktmässigt innefattar det sågar, fräsar, slipar, hyvlar och dammsugare. Andra starka segment är måleri, plattsättning och kakel samt en del inom industri. Utöver ett stort utbud av elverktyg har Festool även en rad olika tillbehör som gör arbetet effektivare.

- Vår strävan är att vara det naturliga valet för alla kunder som önskar köpa ett elverktyg. Med Festool i sortimentet faller många bitar på plats och gör Ahlsell till en mer komplett leverantör av elverktyg för samtliga kundsegment, säger Rickard Andersson, kommersiell produktchef på Ahlsell.

Att Festool nu får möjlighet att distribuera och sälja sina verktyg via Ahlsell är ett stort strategiskt steg för bägge parter som kommer att generera ett ännu bättre, bredare och mer komplett erbjudande för kunderna.

- I en allt högre grad av konsolidering på den nordiska marknaden ser vi det som självklart att ytterligare bredda vårt erbjudande inom elverktyg. Ökad valfrihet och rätt verktyg för våra många kunders applikationer är en av hörnpelarna inom Ahlsell. Festool kompletterar den bilden på ett mycket bra sätt, säger Carl Dorninger, inköpschef på Ahlsell.


För ytterligare information vänligen kontakta:

Rickard Andersson, kommersiell produktchef, Ahlsell Sverige AB

E-post: rickard.andersson@ahlsell.se

Telefon: 040-380 380

Martin Andersson, försäljningschef, Festool Sverige AB

E-post: martin.andersson@festool.com

Telefon : 070-845 59 27

Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver vi utvecklingen tillsammans med yrkesproffs som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och med logistik i världsklass är det vårt jobb att göra proffsens vardag enklare. Med 5 700 anställda, över 240 butiker och tre centrallager, gör vi allt för att uppfylla vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs. För mer information besök www.ahlsell.se.

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript