Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2019-01-24

Ahlsell förvärvar VA-grossist med starkt fotfäste i Göteborg

Ahlsell AB har tecknat avtal om att förvärva Fundi AB (Fundi), en svensk grossist inom VA (Vatten & Avlopp). Företaget har 13 anställda och omsätter cirka 87 MSEK årligen.

Sedan 2012 erbjuder Fundi små och mellanstora kunder i Göteborg ett kvalitetssortiment inom VA och sedan några år tillbaka har företaget en filial i Varberg. Fundi har runt 3 000 lagerförda artiklar och runt 300 aktiva kunder. Genom förvärvet kommer Fundis nuvarande utbud att kompletteras med bland annat produkter inom tillfällig el, verktyg, förnödenheter och personlig skyddsutrustning.

” Fundi kompletterar Ahlsell väl. Fundis kunder kan se fram emot ett bredare sortiment framöver och på Ahlsell får vi tillgång till både en attraktiv kundgrupp och en stark distributionskanal för kvalitetsprodukter. Göteborg är också en spännande tillväxtregion med många nya infrastrukturinvesteringar på gång. Det talar för en fortsatt stark efterfrågan från kunderna framöver.”, säger Claes Seldeby, Landschef för Ahlsell Sverige AB.

Tillträde av förvärvet planeras ske under februari och förväntas ha en marginell positiv påverkan på koncernens resultat.

Fundi

För ytterligare information kontakta:
Karin Larsson, Chef för IR och extern kommunikation
08 685 59 24, karin.larsson@ahlsell.se

Johan Nilsson, VD och Koncernchef, Ahlsell AB
08 685 70 00, johan.nilsson@ahlsell.se

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter drygt 31 miljarder SEK och bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med cirka 5 700 medarbetare, över 230 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Pressmeddelande, 24 januari 2019

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript