Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2022-01-20

Ahlsells nya butik i Östersund tar form

Ahlsell i Östersund flyttar till en ny och större anläggning som ska byggas på Lillängeområdet. Arbetet påbörjades i maj 2021 och de nya lokalerna beräknas stå klara för inflyttning i maj 2022. Till grund för flytten ligger ett nära samarbete med det nybildade bolaget JemtBil Fastigheter AB som kommer att bygga och hyra ut de nya lokalerna till Ahlsell.

Byggnationen av Ahlsells nya, större och mer ändamålsenliga lokaler i Lillängeområdet i Östersund, är i full gång. Markarbetet startade i maj 2021 och under hösten har Attacus Bygg monterat stålstommen, satt upp bärplåt, bjälklagsplattor och ytterväggar samt gjutit betongplattan. Nu fortsätter arbetet med invändiga installationer och asfaltering av utegården, innan det är dags för Ahlsell att flytta in sommaren 2022.

Mer plats för ett bredare och djupare sortiment

Tomtmarken som nu bebyggs ligger på Hagvägen, bara några hundra meter från Ahlsells befintliga lokaler i samma område. Med flytten tar Ahlsell nästa steg mot att bli en utpräglad ”one stop shop” med ett bredare och djupare sortiment för alla våra kunder. Och finns det inte på hyllan går det att beställa för leverans dagen därpå.

- Vi kommer att gå från nuvarande 2 250 kvadratmeter under tak till 4 700 kvadratmeter och en både bättre och större utegård på minst 3 000 kvadratmeter. I och med de nya lokalerna kommer ni som kunder märka ett bredare produktutbud inom många material grupper, bättre överblick, bättre ordning och förhoppningsvis enklare hantering kring hämtning och lämning av gods för er som kunder, men även för våra distributörer av gods. Det kommer att bli en betydligt större enhet som även fortsättningsvis kommer att präglas av medarbetarnas höga servicegrad och viljan att leverera till 110 procent, säger Ahlsells butikschef Magnus Carlson.

Lokaler med ett modernare snitt och bättre placering

Det lokala bilföretaget JemtBil AB har suttit på tomtmark som man sedan länge velat utveckla och bygga på, samtidigt som Ahlsell behövt expandera. Efter att ha fört gemensamma diskussioner fattade Ahlsells ledning vid årsskiftet 2020/2021 beslut om att gå vidare med planen att utveckla verksamheten i Östersund i helt nya lokaler.

- Det är roligt att vi kan utveckla vår verksamhet i nära samarbete med JemtBil AB. Både vi och våra kunder känner oss hemma i Lillängeområdet där våra nya lokaler får ett modernare snitt och en ännu bättre placering, fortsätter Magnus Carlson.

En medspelare i den regionala tillväxten

Östersund är navet i en spännande region med stor framtidstro där det händer väldigt mycket. Det är en liten storstad med natur och fjällvärld runt knuten, men också en expansiv universitetsstad där forskning och näringsliv utvecklas tillsammans och där nya stadsdelar och bostadsområden växer fram.

- Ahlsell strävar efter att vara en medspelare i den regionala tillväxten. Vi har haft siffrorna i ryggen, men inte lokalerna vilket krävs för att vi ska kunna utveckla verksamheten med kundernas bästa i åtanke. I den nya anläggningen kommer vi att erbjuda fler varor på hyllorna och även välkomna nya kunder då jag satsar extra på klimat-, plåt-, bygg- och fastighetssegmentet, säger Magnus Carlson.

Jan Vestlund är vd för JemtBil i Östersund. Han ser fram emot ett givande samarbete med Ahlsell som hyresgäst i den nya fastigheten på Hagvägen.

- Tomten som vi bygger på har en stor utvecklingspotential som vi tror och hoppas att Ahlsell ska kunna dra nytta av. Finns det behov av att expandera ytterligare kan ytterligare 1 500 kvadratmeter bebyggas.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Magnus Carlson, butikschef, Ahlsell Östersund
E-post: magnus.carlson@ahlsell.se
Telefon: 072-2218557

Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver vi utvecklingen tillsammans med yrkesproffs som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och med logistik i världsklass är det vårt jobb att göra proffsens vardag enklare. Med 5 700 anställda, över 240 butiker och tre centrallager i Norden, gör vi allt för att uppfylla vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

För mer information besök www.ahlsell.se.

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript