Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2024-01-22

Ahlsell stärker sin position inom arbetskläder och PSU i Norge

Ahlsell Norge AS har ingått avtal om köp av samtliga aktier i Protektiv AS. Bolaget grundades 1992 och är specialiserade på arbetskläder och PSU samt har en omfattande tryckeriverksamhet. Företaget har 28 anställda och omsättningen år 2022 uppgick till 82 MNOK.

Butiken, lagret och kontoret finns i Skien, varifrån företaget levererar varor och tjänster till både stora och små kunder över hela Östlandet söder om Oslo. Med sitt breda sortiment, djupa kompetens och starka närvaro på den lokala marknaden, har företaget haft stor framgång.

Genom detta förvärv stärks Ahlsells erbjudande mot professionella kunder inom bland annat industri, bygg och anläggning, VVS, och hälsa. De ges nu tillgång till ett bredare sortiment, tryckeritjänster och specialistkompetens inom arbetskläder och skyddsutrustning. På samma gång gör förvärvet Ahlsells kompletterande utbud mer tillgängligt för Protektivs kunder.

Ahlsell har stort fokus på hållbarhet som en central del av sin övergripande strategi. Genom Protektivs tydliga miljöprofil med konkreta åtgärder som egen solcellsanläggning, jordvärme, minimering av plastförpackningar och användning av engångsprodukter är detta förvärv också ett strategiskt viktigt val i Ahlsells ambition att bygga ett mer hållbart samhälle.

Förvärvet förväntas genomföras under början av februari 2024.

För ytterligare information kontakta:
Claes Seldeby, VD och Koncernchef, Ahlsell AB
08-685 70 00, claes.seldeby@ahlsell.se

 

Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver vi tillsammans med våra kunder utvecklingen för de som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och med logistik i världsklass är det vårt jobb att göra våra professionella kunders vardag enklare.

Med en omsättning på ca 50 miljarder SEK, nästan 8000 medarbetare, över 300 butiker och fyra centrallager, gör vi allt för att uppfylla vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

För mer information besök www.ahlsell.com

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript