Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Årets hållbara leverantör

Årets hållbara leverantör är ett prestigepris vi instiftade för att lyfta en leverantör som utmärkt sig särskilt på hållbarhetsområdet och som i övrigt visat upp en föredömlig verksamhet. Hållbarhet är ett gemensamt ansvar och är det någonting vi vill fortsätta lyfta, så är det våra duktiga leverantörer och de framsteg vi gör tillsammans. Priset som instiftades 2018 är med andra ord något vi absolut inte tänker tumma på.

Årets hållbara leverantör 2021: TECCA

En rak och tydlig i kommunikation om vad man som företag kan och inte kan göra inom hållbarhetsområdet får Årets Hållbara Leverantör 2021, TECCA, att sticka ut. TECCA - tidigare T-emballage Bygg - är en leverantör med lång erfarenhet av inbyggnadsmaterial och helhetslösningar för skalskydd. Motiveringen lyder:

En vilja att ta ansvar för sin klimatpåverkan och en öppen kommunikation gör att årets hållbara leverantör 2021 sticker ut. Ahlsell är i år glada och stolta över att få lyfta fram TECCA.

TECCA är en leverantör med lång erfarenhet av inbyggnadsmaterial och helhetslösningar för skalskydd. Deras produkter hjälper Ahlsells kunder att förlänga livslängden på sina byggen och hus, fuktsäkra dem och se till att de blir mer energisnåla. Nu har TECCA börjat arbeta mot målet att erbjuda fossilfria klimatskal och redan idag finns produkter med 90% biobaserad råvara. Detta har gett Ahlsell fler möjligheter att hjälpa våra kunder att nå sina hållbarhetsmål.

Det som verkligen sticker ut är dock TECCAs kommunikation kring hållbarhetsfrågorna. De är alltid tydliga med vad de kan och inte kan, men också vad de vill uppnå med sitt hållbarhetsarbete och hur de skall uppnå det. TECCAs raka och transparenta approach till hållbarhetsfrågorna är ett föredöme. Vi på Ahlsell ser fortsatt fram emot ett öppet samarbete för att göra det enklare för våra kunder att bli mer hållbara."

Årets hållbara leverantör 2020: Ulefos

Ulefos har arbetat hårt med sin miljöpåverkan under en längre tid. På Ahlsell har vi bland annat sett det genom ett plastbesparingsinitiativ som sparat oss över 500 kilo plast per år bara på Logistikcentrum.

Under 2020 genomför Ulefos en mer vågad, men viktig, satsning på hållbarhetsområdet. Genom att sluta måla gatugods beräknar Ulefos besparingarna på miljön uppgå till över 14 ton i restavfall. Att måla gatugods har traditionell varit ett sätt för branschen att förbättra produktens estetiska uttryck, och öka försäljningen. Genom att utmana etablerade arbetssätt visar Ulefos att de känner sin verksamhet och att de har modet att gå i spetsen för att utveckla hållbarare processer.

Årets hållbara leverantör 2019: Ejendals

Ejendals prisas för sitt driv och sin samarbetsförmåga i arbetet med hållbarhetsfrågor. De har även deltagit i ett projekt tillsammans med Logistikcentrum i Hallsberg för att minska emballage. Genom att identifiera och ta bort onödigt emballage redan i packningsskedet så har andelen brännbart emballage till Ahlsell från Ejendals minskat med hela 67 % på bara ett år. Ett arbete som Ejendals själva tog vidare och sedan utvecklade internt med nya ambitiösa mål.

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript