Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2017-12-01

Ahlsell förstärker position inom online-försäljning

Ahlsell Sverige AB har tecknat avtal om att förvärva Proffsmagasinet AB (Proffsmagasinet), en ledande nordisk e-handelsverksamhet inom verktyg och förnödenheter med en årlig omsättning på cirka 260 MSEK.

Proffsmagasinet är verksamma inom e-handel i Sverige, Norge och Finland och har cirka 50 anställda. En stor andel av de anställda arbetar som produktspecialister i kundtjänst. Företaget erbjuder runt 17 000 artiklar från välkända varumärken inom professionella järnvaror så som verktyg, mätinstrument, laserinstrument och skyddskläder. I Sverige används namnet Proffsmagasinet.se och i Norge och Finland används Staypro.no respektive Staypro.fi. Hos både kunder och leverantörer har företaget en stark profil och ett gott rykte.

Idag kommer en betydande del av Ahlsells omsättning via e-handel och förvärvet förstärker Ahlsells redan starka position. Både för Ahlsell och för Proffsmagasinet är tillväxten stark i denna försäljningskanal.

”Vi är starka online redan idag. Förvärvet av Proffsmagasinet möjliggör att vi kan ta del av deras erfarenhet av digitalisering, vilket ger oss ytterligare kunskap om e-handel och nya sätt att möta professionella kunder. Historiskt har Proffsmagasinets omsättning ökat i takt med att deras sortiment breddats. Genom att vi kombinerar vår produktbredd inom verktyg och förnödenheter med deras e-handel kan vi erbjuda marknadens bästa produktsortiment till en ännu större kundbas av proffs. Det går i linje med vår multi-kanalstrategi som gör att vi alltid är nära kunden.” säger Johan Nilsson, vd och koncernchef i Ahlsell AB (publ).

Proffsmagasinet kommer att drivas vidare som ett separat bolag inom Ahlsell. Affären är villkorad av godkännande från Konkurrensverket och tillträdet planeras ske under januari 2018. Förvärvet förväntas ha en marginell positiv påverkan på koncernens resultat för 2018.

För ytterligare information kontakta:
Johan Nilsson, vd och koncernchef i Ahlsell AB
08 685 70 00, Johan.Nilsson@ahlsell.se

Karin Larsson, Chef för IR och extern kommunikation
08 685 59 24, Karin.Larsson@ahlsell.se

Ahlsell AB (publ) är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 27 miljarder SEK och är noterat på Nasdaq Stockholm. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 000 medarbetare, över 200 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Pressmeddelande, 1 december 2017

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript