Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2024-04-23

Ahlsell vinner Symbios 2024 – En utmärkelse som prisar ansvarsfullt företagande

Efter prisceremonin på Historiska museet i Stockholm den 23 april står det klart att Ahlsell är en av årets vinnare av Symbios. Det är en utmärkelse som delas ut av managementkonsultbolaget Cupole till tre svenska bolag som visar vägen i sin bransch genom att framgångsrikt kombinera lönsam tillväxt med ansvarstagande.

Cupole har under de senaste åren analyserat svenska bolag för att hitta dem som utgör goda exempel på det nya näringslivet genom att lyckas förena lönsam tillväxt med ansvarstagande. Arbetet har lett fram till utmärkelsen Symbios, som nu delats ut för fjärde året i rad.

Ett omfattande arbete har gjorts, där över en miljon svenska företag initialt bedömts utifrån kriterier som omsättning, tillväxt och lönsamhet. Därefter kvarstår ett urval där ansvarstagande utvärderas utifrån både miljömässiga och sociala hållbarhetsaspekter. Till sist väljer den välrenommerade juryn ut de tre vinnarna.

Med utgångspunkt i vår vision att bygga ett mer hållbart samhälle har vi bestämt oss för att göra skillnad på riktigt. Den här utmärkelsen är ett bevis på att vi är på rätt väg och det gör oss både stolta och än mer beslutsamma att fortsätta arbetet, säger Mikael Sundström, vd på Ahlsell Sverige.

I juryns motivering lyfts bland annat Ahlsells höga ambitioner och märkbara resultat. Juryn har i sin bedömning även tagit fasta på att bolaget uppnått en hög nivå i Ecovadis årliga undersökning samt de ambitiösa mål som uppvisas genom att förbinda sig till SBTi (Science Based Targets initiative).

Det är inspirerande att se ett sådant framgångsrikt och etablerat företag som Ahlsell bana vägen för den gröna omställningen inom en traditionell bransch genom att integrera både miljömässigt och socialt ansvar i hela sin värdekedja. Att de samtidigt behåller en EBIT-marginal på 12 procent och uppvisar en tvåsiffrig tillväxt gör att de är värdiga vinnare av Symbios, säger Per Högberg, Managing Partner på managementkonsultbolaget Cupole.

Ahlsells nyligen publicerade hållbarhetsrapport för 2023 belyser företagets initiativ som bland annat inkluderar övergången till förnybara bränslen för alla utgående transporter. Här nämns satsningen på nya produkter som hjälper kunderna att minska sin klimatpåverkan där regenererad glykol är ett exempel. Andra exempel är optimerad storlek på förpackningarna i syfte att minska åtgången av material och därmed koldioxidutsläppen samt att kunderna erbjuds rapporter på de utsläpp som deras transporter genererar.

Priset understryker näringslivets behov av att integrera tillväxtmål med hållbar utveckling och betrakta det som en symbios snarare än en motsättning. Vi är stolta över att vårt hållbarhetsarbete och vår tillväxtresa får detta erkännande. Det inspirerar oss att fortsätta med vårt arbete som vi ännu bara sett början av, säger Christina Lindbäck, CSO, Ahlsell AB.

Juryns motivering

Med ödmjukhet inför utmaningarna, höga ambitioner och märkbara resultat visar Ahlsell att det går att vara både stor och ansvarstagande.

För ytterligare information kontakta:

Mikael Sundström, vd Ahlsell Sverige AB
Tel. +46-8-685 70 00, email:mikael.sundstrom@ahlsell.se

Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver vi tillsammans med våra kunder utvecklingen för de som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och med logistik i världsklass är det vårt jobb att göra våra professionella kunders vardag enklare.

Med en omsättning på ca 50 miljarder SEK, ca 8 000 medarbetare, över 300 butiker och fyra centrallager, gör vi allt för att uppfylla vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs. För mer information besök www.ahlsell.com

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript