Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2017-12-20

Ahlsell förvärvar ledande norsk återförsäljare inom arbetskläder och personlig skyddsutrustning

Ahlsell Norge AS har tecknat avtal om att förvärva Bekken & Strøm AS (Bekken & Strøm), en ledande norsk återförsäljare inom arbetskläder och personlig skyddsutrustning (PSU). Företaget omsätter årligen cirka 400 MNOK och har ca 160 anställda.

Bekken & Strøm är en av Norges största återförsäljare inom arbetskläder, skyddsutrustning, arbetsskor och profilkläder. Företagets huvudkontor och centrallager ligger i Gjøvik och butiker finns i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Gjøvik, Sandefjord, Mo i Rana och Stryn.

"Ett ständigt ökat säkerhetstänk i kombination med allt hårdare krav från myndigheter driver efterfrågan på PSU och tillsammans med Bekken & Strøm kommer vi att kunna erbjuda våra kunder marknadens bredaste sortiment”, säger Rune Flengsrud, landschef på Ahlsell Norge AS.

Bekken & Strøm är sedan länge en etablerad aktör i Norge, har en bred geografisk exponering, en välfungerande nätbutik, säljer egna märkesvaror och äger ett av Norges största produktionstryckerier för arbetskläder. Torbjørn Bekken, vd för Bekken & Strøm AS, ser trots en redan stark marknadsposition ytterligare möjligheter att stärka verksamheten: "Tillsammans med Ahlsell kan vi nå ännu fler kunder samt erbjuda kompletterande produkter och tjänster till vårt utbud av arbetskläder och skydd.”

Ahlsell avser att förvärva 100% av aktierna och verksamheterna kommer att fortsätta under eget varumärke. Förvärvet omfattar köp av 100% av aktierna i Bekken & Strøm AS og Sandefjord Skofabrikk AS. Affären är villkorad av godkännande från det norska konkurrensverket och tillträde planeras ske under januari 2018. Förvärvet förväntas ha en marginell positiv påverkan på koncernens resultat för 2018.

För ytterligare information kontakta:
Johan Nilsson, vd och koncernchef i Ahlsell AB
08 685 70 00, Johan.Nilsson@ahlsell.se

 

Ahlsell AB (publ) är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 27 miljarder SEK och är noterat på Nasdaq Stockholm. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 000 medarbetare, över 200 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript