Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2005-11-09

Cinven och Goldman Sachs Capital Partners förvärvar Ahlsell

Cinven Ltd. och Goldman Sachs Capital Partners har idag ingått ett avtal om att förvärva Nordic Capitals innehav i Ahlsell. Cinven och Goldman Sachs Capital Partners, två av Europas ledande "private equity" bolag, blir därmed nya huvudägare i Ahlsell. De nya ägarna kommer att skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt och expansion av Ahlsell.

Cinven är ett av Europas ledande "private equity" bolag. Cinven har genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde på över 50 miljarder EUR. Med kontor i Frankfurt, London och Paris, fokuserar Cinven på att skapa värde i bolag, baserade i Europa med ett värde på över 500 miljoner EUR, som är marknadsledande eller har sådan potential. Cinven grundades 1977 och dess nuvarande fond om 4,4 miljarder EUR som restes i april 2002 är en av de största "private equity" fonderna helt fokuserade på uppköp i Europa. Cinvens senaste investeringar inkluderar Eutelsat (4,4 miljarder EUR), World Directories (2,1 miljarder EUR), Vendex (2,5 miljarder EUR) samt Springer (1,6 miljarder EUR).


Goldman Sachs har historiskt en stor erfarenhet av investeringar i en mängd olika branscher och typer av transaktioner. Sedan 1986 har Goldman Sachs genom medverkan i olika transaktioner över hela världen investerat över 17 miljarder USD i mer än 500 bolag. I april 2005 stängde Goldman Sachs sin GS Capital Partners V Fund om 8,5 miljarder USD. Goldman Sachs bidrog med över 2,5 miljarder USD (30%) av fondens totala kapital. Andra investerare i GS Capital Partners V kommer från företagets nätverk av kvalificerade institutioner och kapitalstarka kunder. Goldman Sachs Capital Partners har ett starkt "track-record" av framgångsrika investeringar i Europa. Nyligen gjorda investeringar inkluderar bland annat ISS, en av världens största servicekoncerner (4,2 miljarder EUR), Eutelsat (4,4 miljarder EUR) samt Kabel Deutschland (1,7 miljarder EUR).


"Vi välkomnar Cinven och Goldman Sachs Capital Partners som ägare av Ahlsell. De är båda ledande "private equity" bolag och Ahlsell har goda erfarenheter av denna typ av ägare. Cinven och Goldman Sachs Capital Partners har visat ett stort intresse för och en gedigen kunskap om vår verksamhet och vi ser fram emot en fortsatt lönsam tillväxt av Ahlsell tillsammans med våra nya ägare", säger Göran Näsholm, VD och koncernchef i Ahlsell.


"Vi ser fram emot att dela ägarskapet tillsammans med Goldman Sachs Capital Partners och Ahlsells ledning. Detta är en bransch som vi kan väl och vi är övertygade om att Ahlsell har en stark position inom sina produktområden och marknader. Vi tror starkt på företagets utvecklingsmöjligheter och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Ahlsells ledning", säger Guy Davison på Cinven Partners.
"Vi har starkt förtroende för Ahlsells ledning och anställda. De har framgångsrikt expanderat företaget både genom organisk tillväxt och genom förvärv. Vi stödjer företagets nuvarande strategi och ser fram emot att samarbeta för att vidare utveckla företagets potential", säger Sanjay Patel på Goldman Sachs Capital Partners.


Affären förutsätter konkurrensmyndigheternas godkännande. Enligt överenskommelse mellan parterna uppges ej transaktionsvärdet.


Läs mer på:
För ytterligare information kontakta Göran Näsholm, vd och koncernchef eller Camilla Weiner, informationschef på telefonnummer: 08-685 70 00.

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript