Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2004-06-04

Ahlsell förvärvar ledande norsk handelskoncern

Ahlsell AB har träffat avtal med ägarna av de norska systerbolagen AS Bergens Rørhandel och AS Stavanger Rørhandel (BRSR) om att förvärva dess verksamheter. BRSR är en ledande privatägd handelskoncern som förstärker Ahlsells marknadsposition väsentligt på den norska marknaden.

BRSR's omsättning år 2003 uppgick till ca 2 800 MSEK med ett redovisat rörelseresultat (EBITA) på ca 100 MSEK. Koncernen har ca 800 anställda. Bergens Rørhandel och Stavanger Rørhandel är starkt positionerade på den norska marknaden med 46 etableringar spridda över hela landet. Bolagen är väletablerade leverantörer till såväl offshoreindustrin som de traditionellt landsbaserade näringarna. Sortimentet består av VVS- och VA- produkter (Vatten och Avlopp) samt produkter till olje-, gas-, varvs-, och offshoreindustrin. Kunderna består huvudsakligen av VVS-installatörer, byggentreprenörer, stat och kommuner, olje- och gasbolag samt industriföretag. Ägare är familjerna Hestness.


Efter förvärvet kommer Ahlsells norska verksamhet att ha en årlig omsättning på ca 3 700 MSEK och ca 1 100 anställda.


"Genom förvärvet stärks Ahlsells marknadsposition i den norska marknaden väsentligt. Förutom ett starkt positionerat och väletablerat företag får vi tillgång till ett etableringsnät över hela Norge där Ahlsell med sin produktbredd kan addera till nya sortiment och därigenom skapa nya affärsmöjligheter. Förvärvet möjliggör även kostnads- och kapitaleffektiviseringar, till exempel inom inköp", säger Göran Näsholm, VD och Koncernchef Ahlsell AB.


Efter förvärvet kommer Ahlsellkoncernens årliga omsättning att uppgå till ca 13 500 MSEK och antalet anställda till ca 4 000.
Förvärvet förutsätter konkurrensmyndighetens godkännande.


För ytterligare information kontakta Göran Näsholm, vd och koncernchef, på +46 70 823 71 00 eller Camilla Weiner, informationschef, på 08-685 70 00.
Pressmeddelandet finns även på Ahlsells hemsida: www.ahlsell.com

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript