Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vanliga frågor om slutna utrymmen

Vad är ett slutet utrymme?

Slutna utrymmen har ofta begränsade öppningar, är svåra att ta sig in och ut igenom, saknar eller har begränsad ventilation och är inte avsedda för varaktigt arbete.

Exempel på slutna utrymmen är: lastrum, trapphus och förrådsutrymmen i anslutning till lastrum, oljetankar, ballasttankar, avloppstankar, vattentankar, dubbelbottnar, kompressorutrymmen, kättingboxar, bogpropellerrum, containrar och koldioxidförråd.

När finns risk för låg syrehalt?

Vid långsam förbränning och låg luftomsättning förbrukas syre och farliga gaser byggs upp över tid. Det kan även förekomma i oventilerade vattentankar eftersom syre löses lättare än kväve i vatten. Vid nedbrytning av organiskt material där levande mikroorganismer, som bakterier och svampar, förbrukar syret. I samband med rostbildning.

Varför ska man använda gasövervakningsutrustning?

Gasövervakningsutrustning är avsedd att upptäcka och varna dig för potentiellt skadliga atmosfärer i slutna utrymmen. Dessa ”tidiga varningar” ska hjälpa dig att besluta, huruvida det är säkert att gå in i ett slutet utrymme, och om atmosfären är säker nog för att du ska kunna fortsätta arbeta inne i den.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript