Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vanliga frågor om skär- och stickskador?

Vad är riskerna med skär- och stickskador?

Skärskador kan leda till lång sjukfrånvaro. Skär eller stickskador kan ge allvarliga men för livet och påverka både arbetsförmågan och livskvaliteten.

Ett sår kan även ge blodsmitta.

Hur skyddar jag mig?

Genomför löpande riskbedömningar och systematiskt arbetsmiljöarbete. Ha fokus på säkert beteende, skapa goda rutiner och attityder. Detta bidrar till insikter om de risker som finns. (Riskbedömningen skall dokumenteras skriftligt. (AV / AFS)

Använd och välj rätt ärm- och handskydd. Idag finns det många högkvalitativa skärskyddande handskar och ärmskydd som gör din vardag säker. Passform och komfort är en viktig del vilket bidrar till ökad användning av det personliga skyddet.

Hur vet jag vilken skyddsnivå skyddet har?

Skärskydd graderas i en skala från A till F, där F är högst på skalan. Dessa skydd är graderade enligt ny testmetod TDM (ISO 13997), som ingår i EN 388:2016, och anger hur stor kraft det krävs att skära igenom materialet. Tidigare märkning i enlighet med EN 388:2003 var det skärskyddsbetyg 3 – 5, som inte kan översättas direkt till A - F.

Stickskydd, eller snarare punktering av materialet, graderas i en skala 1 - 4, där 4 är högst på skalan i enlighet med EN-388.

För att säkra upp att du väljer rätt skydd och skyddsnivå måste en riskbedömning göras. Om man med stickskydd avser skydd mot nål eller spetsiga föremål ska man hålla utkik efter en amerikansk standard: ASTM 2878.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript