Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Eliminera, förebygga, skydda

De vanligaste arbetsskadorna uppkommer vid fallolyckor och genom belastningsbesvär. Bland kvinnor är fallolyckor och lyft den vanligaste orsaken till skador som leder till sjukfrånvaro. För män är den vanligaste orsaken förlorad kontroll över handverktyg samt fordon och transportmedel.

2018 rapporterades cirka 90 arbetsolyckor per dag som ledde till sjukfrånvaro. Samma år inträffade en dödsolycka per vecka på svenska arbetsplatser. Cirka 170 arbetsolyckor per dag rapporterades som inte ledde till sjukfrånvaro.

En del faror är uppenbara - andra tänker en inte på förrän olyckan är framme. Här har vi sammanställt de vanligaste arbetsskadorna, presenterade i fallande skala.

Här uppstår flest arbetsskador

I fallande ordning

  1. Händer och fingrar
  2. Höft, ben, fot
  3. Rygg
  4. Huvud och/eller ansikte
  5. Axel/skuldra
  6. Nacke och/eller hals
  7. Ögon
  8. Bröstkorg, bål och bäcken
  9. Tänder

Vi hjälper dig!

Vi börjar med att genomföra en riskanalys på plats där vi undersöker arbetsmiljön och tar reda på vilka potentiella risker som finns. Därefter rekommenderar vi eventuella åtgärder, samt ger förslag på förebyggande och skyddande lösningar och utrustning. Läs mer om vår riskanalys här.

 

Eftersom vi har ett brett sortiment och arbetar med marknadens starkaste leverantörer inom skyddsutrustning, kan vi blanda olika fabrikat för att hitta den optimala lösningen för just er.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript