Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

ClimaCheck ConCom ger ökad säkerhet i kylmaskiner

2019-10-09

ClimaCheck ConCom är systemet som driftoptimerar Emerson ZX kylmaskiner för bästa prestanda och lägsta elförbrukning. Men det ger också en höjd säkerhet för känsliga verksamheter – det vet Hisingens Kylservice AB i Trollhättan som nyligen installerat systemet hos ett djurapotek. Systemet är framtaget i ett exklusivt samarbete mellan ClimaCheck och Ahlsell.

ClimaCheck ConCom är ett system som mäter och loggar driften i Emerson ZX kylmaskiner, i första hand för att optimera elförbrukningen. Men systemet har fler fördelar, inte minst för företag som kylförvarar varor med höga värden. Hisingens Kylservice, som faktiskt inte har sitt säte i Göteborg utan i Trollhättan, installerade i somras systemet hos sin kund Djurfarmacia Apoteket Trollet.

- Djurfarmacia är ett apotek med fokus på djurläkemedel och har även en egen veterinärmottagning. Apoteket servar djurägare, veterinärer och lantbrukare över hela Sverige med mediciner och vacciner. Det innebär att de har varor till ett väldigt högt värde i sina kylar, säger Jimmie Hansson, ägare till Hisingens Kylservice och en av företagets två montörer.

Höjd säkerhet tack vare ClimaCheck-system

Genom att installera Emerson ZX kylmaskiner med integrerat ClimaCheck-system kunde man höja säkerheten flera steg.

- Med ClimaCheck-systemet kan du logga driften ner i minsta detalj. Det gör att du kan avläsa trender och tidigt se om något är på väg att gå galet. På så vis kan du åtgärda det innan ett driftstopp inträffar. Att Djurfarmacia samtidigt kan energioptimera driften får väl sägas vara en bra bonus i det här sammanhanget, menar Jimmie Hansson.

Stora fördelar med energioptimering och säkerhetssystem

Installationen skedde i början av sommaren och just nu pågår finjustering av systemet. Tanken är att det ska integreras med övriga system, som det för medicinteknisk support, och att larmen ska delas upp i olika kategorier.

- Att A-larm, som innebär varning för driftstopp, kommer att gå till alla inblandade aktörer. B-larm, som vi kallar dem, kräver däremot mindre åtgärder och de kan ju vi ta hand om. Viktigast är att det blir tydligt och enkelt att hantera för kunden, säger Jimmie Hansson.

Jimmie kan se en tydlig trend mot att företag lägger större vikt vid både energioptimering och större säkerhet i sina kylmaskiner. Men än är det en bit kvar innan det blir en självklarhet för alla.

- Tidigare har det väl mest varit stora företag som har sett en vinst med att energioptimera. Men energin blir inte billigare så allt fler upptäcker de fördelarna. Att ClimaCheck också ger en ökad säkerhet tror jag också att allt fler kommer att inse med tiden, säger han.

En prisvärd investering

Mattias Jansson, produktchef på Ahlsell i Göteborg, menar att ClimaCheck är en väldigt prisvärd investering och tror att efterfrågan på systemet kommer att öka.

- Det räcker att företaget kan undvika ett driftstopp, där varor till stora värden går förlorade, så är investeringen hemma. Systemet kan dessutom förlänga läcksökningsintervallerna på anläggningen, vilket är en bra bonus. ConCom-systemet är framtaget i ett exklusivt samarbete mellan ClimaCheck och Ahlsell för att direkt kunna appliceras på Emerson ZX kylmaskiner oavsett var de installeras.

För Jimmie har Mattias kompetens varit en tungt vägande del i valet av leverantör.

- Vi handlar från flera leverantörer, men när det gäller kylsystem och styrningar så har Mattias kunnighet varit avgörande. Jag har verkligen känt att jag kan få uppbackning när jag behövt det vilket är värt oerhört mycket, säger Jimmie.

 

Mer läsning för dig intresserad av kylmedium och kylanlösningar

Kylanläggning från Clint säkrar klimatet i Sörmlands museum
Grön kyla till Kungsholmens gymnasium
Nytt köldmedium ger lägre klimatpåverkan
Bättre klimat med ny anläggning för komfortkyla

Kyl

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.