Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ljus – El & Ljusteknik belyser vikten av goda samarbeten

2020-09-02

För Adam Ekholm är företagandet en livsstil. Därför har han varit mån om att skapa en familjär stämning i sitt företag Ljus – El & Ljusteknik där alla ska trivas och ha det bra. Den goda stämningen smittar av sig och kännetecknar även samarbetet med Ahlsell som varit en viktig pusselbit i arbetet med att utveckla både affär och företag.

Det har hunnit gå 17 år sedan Adam Ekholm grundande Ljus – El & Ljusteknik i Skåne AB. Företagets framgångsrecept bygger på hårt arbete och en stark intern gemenskap. Hierarkier har aldrig varit något för Adam som helst ser sig som en i gänget. Det har resulterat i drygt 30 sammansvetsade och lojala medarbetare som alltid ställer upp för kunderna, varandra och företaget.

Ahlsell är som en del av verksamheten

Ahlsell har varit leverantör till Ljus – El & Ljusteknik ända sedan starten 2003 och blivit en viktig pusselbit i arbetet med att utveckla både affär och företag. I dag är relationen så tight att Adam och hans medarbetare nästan betraktar Ahlsell som en del av verksamheten.
 
– Småskvätter man lite överallt så blir man en liten kund hos många och det funkar inte för mig. Jag värderar starka samarbeten och vill omge mig med goda leverantörer som är på vår sida. Jag har gett Ahlsell mitt förtroende och fått deras tillbaka. Det har resulterat i en vänskap där vi betraktar oss som samarbetspartners och har en öppen dialog på alla plan.
 

På bilden ovan till vänster: Adam Ekholm, grundare av Ljus - El & Ljusteknik.

En bred repertoar med många olika uppdrag

Ljus – El & Ljusteknik har en bred repertoar vilket gör att uppdragen varierar och omfattar alla typer av elinstallationer, från enklare servicearbeten till riktigt stora entreprenader. Företaget ligger långt framme när det gäller ny teknik som solceller, laddstolpar, hem- och fastighetsautomation. Med jämna mellanrum får man även uppdrag som rör ljusplanering och belysning, vilket ligger Adam särskilt varmt om hjärtat.
 
– Just ljusplanering har alltid varit min passion och till en börjande var min vision att enbart jobba med det. Dock insåg jag ganska snabbt att det skulle bli tufft att etablera sig inom en så smal nisch. Det ideala är att kunna kombinera ljusplanering med installation så som vi gör i dag.

Smidiga inköp från Ahlsells webbutik via dator och app

Majoriteten av Ljus – El & Ljustekniks inköp från Ahlsell görs från webbutiken via datorn eller Ahlsell-appen som alla medarbetare har tillgång till. Adam själv uppskattar den personliga kontakten och använder hellre telefonen, även om han ser nyttan med digitala funktioner som underlättar beställningsrutinerna.
 
– Det är många som knackar på dörren och vill leverera, men faktum är att ingen håller samma nivå som Ahlsell, varken service- eller produktmässigt. Det är en otrolig trygghet att ha Ahlsell i ryggen. De ställer alltid upp, även när det dyker upp problem som behöver lösas här och nu.

Ett aktivt miljöarbete

Adam har valt att framtidssäkra sin verksamhet på flera sätt. Nu vill han se över företagets fordonsflotta där planen är att uppdatera till elbilar.

– Vi tänker mycket på vår miljöpåverkan och hur vi kan agera för att hålla den på så låg nivå som möjligt. I dag planerar vi vår körning, sorterar det avfall som vi genererar och prioriterar energieffektiva produkter av hög kvalitet som håller över tid. Vi har en miljöplan och står inför att bli ISO-certifierade. Det är klart att vi som installerar laddstationer och jobbar med ny teknik ska visa att vi lever som vi lär genom att köra elbilar.

Tryggt med full uppbackning från leverantör

Om Adam får lista vad han uppskattar mest i jobbet hamnar införsäljningsarbetet i topp. Det bygger på att han känner sig trygg med den kompetens som finns i huset och kan lita på full uppbackning från sina leverantörer. Sedan är det förstås väldigt roligt att få lämna över en komplett och välfungerande anläggning.
 
– Mitt tips till den som funderar på att starta eget i vår bransch är att vara seriös, trovärdig och göra ett bra jobb. Nischa inte in dig utan var mångsidig och ta hand om dina medarbetare som om de vore din familj. Sist – men inte minst – satsa på att samarbeta med leverantörer som stöttar din verksamhet och som du kan lita på i alla väder.

Full sysselsättning firas med tårta

I dagarna har man firat med tårta på Åsvägen 6 i Hässleholm där Ljus – El & Ljusteknik huserar sedan två år tillbaka. Anledningen bakom tårtkalaset var att man fått sin största enskilda entreprenad någonsin. Det är det kommunala fastighetsbolaget HIBAB som ska bygga ett nytt huvudkontor åt Skånetrafiken i centrala Hässleholm. Planering och projektering är redan i full gång och beräknad byggstart är efter sommaren.
 
– Jag är glad över att vi har ett gott rykte i kommunen. Det byggs mycket i hela regionen vilket gör att vår orderstock gott och väl räcker drygt ett år framöver med full sysselsättning. Det känns tryggt att vi har och har haft ett sådant bra flöde och sluppit känna av konjunktursvängningarna.
 
 

Mer läsning om solceller och laddstolpar

EL

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.