Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vi levererar kyla till toppmodern laboratoriebyggnad

2021-03-05

I anslutning till AstraZenecas anläggning i Mölndal utvecklas just nu GoCo Health Innovation City. Det är ett nytt innovationskluster inom hälsa som ska locka forskare och entreprenörer från hela världen. Först på plats är det japanska företaget Fujirebio Diagnostics som är specialiserat på cancerdiagnostik. Till hösten flyttar man in i en ny, toppmodern laboratoriebyggnad där fläktkonvektorer från varumärket Atisa borgar för ett behagligt inomhusklimat.

Åsens Projekt är ett av tre dotterbolag i den innovativa VVS-koncernen Åsens Group. Företaget arbetar främst med entreprenader och aktörer i centrala Göteborg där bland annat komplexa arbeten i form av stambyten, lägenhetsrenoveringar samt VVS-installationer i nybyggnationer ingår.

En komplex anläggning i laboratoriemiljö

Just nu pågår installationerna i det japanska företaget Fujirebio Diagnostics laboratoriebyggnad i GoCo Health Innovation City. Det är en komplex anläggning som bland annat omfattar ventilation och gas till olika applikationer, men också installationer som ska bidra till ett att skapa ett behagligt inomhusklimat för laboratoriets medarbetare.

Åsens Projekt samarbetar sedan länge med oss på Ahlsell som erbjuder både kunskap och ett brett sortiment när det gäller alla slags installationer. Det här är dock första gången man har kontakt med Kyl.

- Det föll sig naturligt eftersom det är fläktkonvektorer som ska installeras i fastigheten. Då är det ett rörsystem som ska monteras och anslutas till en vattenkyld enhet. Installationen ställer inga krav på certifiering och kan med fördel utföras av en rörinstallatör likväl som en kylinstallatör, säger Jon Lundin, specialistsäljare Chillers på Ahlsell.

Många fördelar med vattenburen kyla

Projektet påbörjades i mitten av 2020 och vid årsskiftet levererades 24 fläktkonvektorer från det italienska varumärket Atisa. De varvtalsstyrda EC motorerna har många fördelar, bland annat när det kommer till energiförbrukning, ljudnivå och livslängd.

- Vi tittar på helheten när vi gör våra inköp och Ahlsell erbjöd en ekonomiskt hållbar lösning. Ett vattenburet system är även bra ur energisynpunkt och används därför på många platser, säger Jonas Ejdebäck som är projektchef på Åsens Projekt.

Vi på Ahlsell har även levererat övrigt VS-material till Åsens Projekt, vilket bland annat omfattar alla rör som krävs vid installationen av de 24 fläktkonvektorerna.

- För vår del är det en jätteutmaning att bygga upp den här typen av laboratoriemiljö med allt vad det innebär av olika typer av installationer. Vi växer med uppgiften och är glada över det fina samarbetet som vi har både med byggentreprenören och våra leverantörer, avslutar Jonas Ejdebäck.

Kyl VS

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript