Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Trygg på jobbet

2020-09-14

I höst inleder vi på Ahlsell en storsatsning inom hälsa och säkerhet med nollvisionen att ingen ska bli sjuk, skadad eller i värsta fall inte komma hem från jobbet. Med vår erfarenhet och kunskap i bagaget tar vi ett helhetsgrepp kring de risker som påverkar vår hälsa och säkerhet på jobbet. Fokus ligger på lösningar och förebyggande arbete där målet är att vi tillsammans ska verka för en nollvision vad gäller arbetsrelaterade olyckor och sjukdomar.

Med specialistkompetens och ett brett utbud av produkter är Ahlsell i dag en av de ledande leverantörerna inom hälsa och säkerhet med ett brett sortiment av Personligt Skydd. Satsningen Hälsa & Säkerhet är en utveckling av vårt erbjudande där vi med vår kunskap gör det enklare för dig som kund i det systematiska arbetsmiljöarbetet, SAM.

Vi delar med oss av vår specialistkompetens

Vi har identifierat ett tjugotal vanligt förekommande riskområden som baseras på Arbetsmiljöverkets inrapporterade olyckstillbud. Vid lanseringen i september fokuserar vi på de mest frekventa för att sedan löpande fylla på med ytterligare.

– Vår ambition är att vi ska dela med oss av vår kompetens för att på så sätt underlätta för våra kunder. Det ska vara enkelt, smart och smidigt, precis så som vi vill att relationen med Ahlsell ska fungera, säger Jimmy Strömberg som är en av Ahlsells specialister inom hälsa och säkerhet.

På bilderna ovan: Johan Goot, KAM inom personligt skydd, Jörgen Karsten, marknadschef inom personligt skydd och Jimmy Strömberg, specialist inom personligt skydd på Ahlsell.

Ett gemensamt ansvar att utveckla säkerhetskulturen

Inom konceptet Hälsa & Säkerhet erbjuder vi skräddarsydda lösningar anpassade efter våra kunders vardag och verklighet – från riskbedömning och riskeliminering till säkrare processer och förslag på skyddsutrustning. Vår målsättning är att du som kund ska känna att Ahlsell är en pålitlig samarbetspartner som har kompetensen, hittar lösningarna och erbjuder den rätta utrustningen.

– Även om arbetsgivarna redan tar ett stort säkerhetsansvar har vi ett stort och gemensamt ansvar att förbättra säkerhetskulturen ytterligare. Kan vi göra det enklare att jobba med dessa frågor har vi kommit en bra bit på väg, säger Johan Goot, KAM inom Personligt Skydd på Ahlsell.

Välkommen att vända dig till din kontaktperson på Ahlsell eller läs mer om Hälsa & Säkerhet och vårt erbjudande på ahlsell.se.

 

Fakta – Olycksstatistik

År 2018 rapporterades ca 90 arbetsolyckor per dag som ledde till sjukfrånvaro. Samma
år inträffade en dödsolycka per vecka på svenska arbetsplatser. Cirka 170 arbetsolyckor per dag rapporterades som inte ledde till sjukfrånvaro. De vanligaste arbetsskadorna uppkommer
vid fallolyckor och genom belastningsbesvär. Bland kvinnor är fallolyckor och lyft den vanligaste orsaken till skador som leder till sjukfrånvaro. För män är den vanligaste orsaken förlorad kontroll över handverktyg samt fordon och transportmedel.

Mer läsning om hur vi jobbar med hälsa och säkerhet

Hållbarhet Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript