Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Projektförråd gör Eitechs vardag lite enklare

2021-10-07

I Hudiksvall pågår just nu en stor modernisering av stadens sjukhus som omfattar både rivning samt om- och tillbyggnad. Eitech ansvarar för installationen av de eltekniska systemen där en stor del av varuförsörjningen sker via det projektförråd som satts upp i samarbete med oss på Ahlsell.

Eitechs projektförråd vid Hudiksvalls sjukhus rullade i gång i liten skala för drygt ett år sedan. Från början var det bara några få medarbetare som hade tillgång till det hänglåsförsedda förrådet. Nu används det av ett femtontal montörer och hänglåset har bytts ut till ett betydligt smidigare kodlås.

Ett projektförråd är som en Ahlsellbutik i miniformat

– Vi hyr en container på tolv kvadratmeter som inretts med hyllor och iordningställts till ett projektförråd. Jag skulle vilja beskriva det som en Ahlsellbutik i miniformat som skräddarsytts utifrån Eitechs behov. Driften har kommit i gång riktigt bra och under året har lagret vuxit från 50 till över 300 produkter, säger Mikael Larsson, utesäljare på Ahlsell i Bollnäs.

Rätt material på rätt plats spar tid

Daniel Åhs är ledande montör på Eitech och uppskattar att han nu slipper inventera och planera för kommande beställningar. Han är tacksam över tidsbesparingen som förrådet innebär både för honom och hans montörer som alltid har tillgång till rätt material och vet var de hittar det.

– Visst kan innehållet i förrådet variera beroende på var i projektet vi befinner oss, men i flera etapper använder vi samma saker. Det kan till exempel vara stegmaterial, konsoler, kabel, kompletteringsmaterial, handskar och skruv. När vi kommer på något som vi behöver under resans gång så ser vi till att lagerlägga det också.

Automatisk påfyllnadsorder säkrar sortimentet

Eitechs montörer gör sina uttag från driftförrådet med hjälp av Ahlsell Storage appen som de laddat ner i sina mobiltelefoner. Det är en ny funktion som ersatt det tidigare systemet med handskannrar. Uttaget skannas via streckkoden på hyllkantsetiketten och märks även för att kunna styra debiteringen så att kostnaden landar på rätt ställe i projektet. Tack vare det förutbestämda beställningssaldot skickas en automatisk påfyllnadsorder till oss på Ahlsell när ett visst antal finns kvar i hyllan.

– Det enda problemet är väl om någon råkar skanna fel. Då stämmer inte lagersaldot och i värsta fall skulle det betyda att vi riskerar att stå utan de produkter vi behöver, säger Daniel Åhs.

Anpassat produktval

Den första etappen på Hudiksvalls sjukhus kommer att hålla montörerna på Eitech sysselsatta tre år framåt. Just nu är man i gång med uppvakningsavdelningen. Därefter ska operationsavdelningarna renoveras, liksom akutmottagningen.

– Det är ett omfattande projekt som sträcker sig över en lång tid. Därför lägger jag en hel del tid på att underhålla förrådet och stämma av med montörerna vad de vill ha på hyllorna. Innehållet ska alltid vara anpassat efter deras önskemål och var i projektet de befinner sig, säger Mikael Larsson.

Johan Lundén är konceptansvarig för logistiktjänsten Flexibla förrådslösningar där förrådsdrift ingår. Han lyfter fram tjänsten som ett bra exempel på hur vi på Ahlsell kan underlätta och bidra till kundens verksamhet.

– Med den här tjänsten vill vi erbjuda våra kunder olika möjligheter att hantera sina förråd och sin sina lager på ett effektivt sätt. Vi ser det som en möjlighet att skapa ett mervärde och göra det lättare att vara kund och göra affärer med Ahlsell.

 

Mer om Förrådsdrift och hur vi kan hjälpa dig med flexibla förrådslösningar

EL Kyl Tjänster

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript