Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Full koll på förrådet – dygnet runt, veckans alla dagar

2021-03-05

För två år sedan satsade Svenska Mässan i Göteborg på ett driftförråd i vår regi. Lösningen har bidragit till att effektivisera materialflödet och öka driftsäkerheten genom att alla produkter som behövs i verksamheten alltid finns nära till hands.

Svenska Mässan i Göteborg bildar tillsammans med Gothia Towers en av Europas största mötesplatser med cityläge. Vanligtvis, när vardagen inte är upp och ner på grund av en pandemi, väljer över 2 miljoner besökare från hela världen att varje år mötas, äta och bo, utveckla affärer, produkter eller idéer här.

Fördelar med stort utbud och specialistkompetens

Fastighetsavdelningen vid Svenska Mässan kan se tillbaka på ett långt samarbete med oss på Ahlsell som levererar på bred front till anläggningens produktionsavdelning och driftorganisation. Behovet av produkter omfattar allt från el- och VVS-artiklar till förbrukningsmaterial.

– Vi såg tidigt fördelarna med Ahlsells stora utbud och att de har specialistkompetens inom så många områden. Jag har arbetat med flera renodlade elgrossister, men Ahlsell fyller vårt behov av produkter mer än väl, både på elsidan och när det gäller allt annat vi behöver, säger Christer Djerf, teknisk förvaltare på Svenska Mässan.

Driftförråd effektiviserar arbetet med inköp och uttag av produkter

Sedan drygt två år tillbaka har Svenska Mässan även ett driftförråd från Ahlsell knutet till verksamheten. Bakgrunden till att man bestämde sig för en förrådslösning var främst att Christer Djerf och hans medarbetare kände att de behövde hitta ett strukturerat och effektivt sätt att arbeta med inköp och uttag av produkter. Det välorganiserade förrådet är cirka 40 kvadratmeter stort och placerat i ett källarutrymme mellan mässhallarna och hotelldelen med anslutning från två håll.

– Vi hjälpte fastighetsavdelningen att inreda driftförrådet med hyllor och sortimentslådor. Tillsammans lade vi upp ett sortiment med ett urval av produkter som Svenska Mässans fastighetstekniker alltid behöver ha nära tillhands. Sortimentet är i högsta grad levande och utbudet ses över regelbundet för att alltid vara aktuellt och omfatta det som faktiskt efterfrågas. I dagsläget finns det cirka 600 artiklar i driftförrådet, berättar Stefan Arwidsson, affärsansvarig utesäljare på Ahlsell.

Efter att ha haft flera mindre förråd spridda över anläggningen, finns nu alla produkter bekvämt samlade på ett och samma ställe. Driftförrådet har bidragit till att skapa en bättre överblick samtidigt som det sparar tid för fastighetsteknikerna som har full koll på var allting finns.

– Tidigare visste vi inte riktigt vad vi hade hemma och i vilket förråd vi skulle leta. Det gjorde att vi till exempel kunde beställa hem tio nya lampor, fast vi redan hade 100 stycken liggandes någon annanstans. Eftersom verksamheten vid Svenska Mässan och Gothia Towers pågår dygnet runt årets alla dagar måste vi vara stand by med rätt produkter. Då känns det tryggt att ha vårt välutrustade driftförråd nära till hands.

Ökad flexibilitet med Ahlsell Storage-appen

Sedan i höstas gör fastighetsteknikerna sina uttag från driftförrådet med hjälp av Ahlsell Storage appen som de laddat ner i sina mobiltelefoner. Det är en ny funktion som ersatt systemet med handscannrar. Precis som tidigare scannas uttaget via streckkoden på hyllkantsetiketten. Uttaget märks även med ett arbetsordernummer vilket gör att det kommer direkt in på rätt projekt. Alla produkter i förrådet har även ett beställningssaldo. Det innebär att när ett visst antal finns kvar i hyllan, skickas en automatisk påfyllnadsorder till oss på Ahlsell som levererar enligt ett förutbestämt intervall.

– Den stora fördelen med övergången från handscanner till att scanna med sin mobiltelefon är att man inte längre är begränsad av scannerns räckvidd. Det underlättar för dem som arbetar i verksamheter som har fler förråd, säger Stefan Arwidsson.

Johan Lundén är konceptansvarig för logistiktjänsten Flexibla förrådslösningar hos Ahlsell. Han menar att tjänsten är ett bra exempel på hur vi på Ahlsell kan underlätta och bidra till kundens verksamhet på flera plan.

– Flexibiliteten i upplägget gör att våra förrådslösningar kan användas på väldigt många olika sätt och skräddarsys exakt utifrån kundens behov. Det ger en bättre överblick och bidrar till att minska både svinn och kapitalbindning. Övergången till Ahlsell Storage- appen har ökat flexibiliteten och därmed också antalet användningsområden för våra förrådslösningar.

Industri Tjänster

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript