Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Nära samarbete över stora avstånd

2019-08-30

I det böljande norrbottniska skogslandskapet som sträcker sig så långt ögat når arbetar Lapplands Elnät med underhåll och nybyggnation av såväl region- som lokalnät. Man har ett enormt område att täcka och efterfrågan från både kraft- och gruvindustri är stor. I området byggs nu stora vindkraftparker, gruvor och hela städer flyttas. ”Det finns att göra”, konstaterar Jonas, projektledare på Lapplands Elnät.

Vi befinner oss norr om Överkalix, 20 mil från Luleå. Här drar Lapplands Elnät ny luftledning mellan Landsdjärv och Paharova, totalt sett 25 km av ”stolp o lina” som man säger häruppe. Det är långt till allt.

Effektiv logistik en avgörande faktor

För Jonas Henriksson och hans team av montörer är det helt avgörande att rätt material kommer till rätt plats i rätt tid. En saknad komponent kan stoppa jobbet i dagar. Effektiv logistik är en avgörande faktor för att skapa lönsamma entreprenader. Sedan länge har Lapplands Elnät ett nära samarbete med Ahlsell.

– Det är verkligen ett samarbete. Vi gör en beredning av projektet som vi skickar till Lasse, ja alltså Lasse Söderström som är min kontakt på Ahlsell. Han har jobbat med oss längre än jag har varit här, och det är ju skönt att ha den erfarenheten tillgänglig. Sen har vi Ann Sjölander till vår hjälp också. Hon sitter i Karlskoga och har järnkoll på logistiken, in i minsta skruv. Tillsammans har de en bra bild om hur vi vill ha det, säger Jonas.

Dedikerat team till kundernas förfogande

För den typ av projektleveranser som Lapplands Elnät vill ha ställer Ahlsell alltid ett dedikerat team till kundernas förfogande. I det här fallet är det Lasse som är säljare i Luleå och Ann Sjölander som är innesäljare i Karlskoga. Tillsammans med Jonas lägger de upp en leveransplan med leveranser till den exakta positionen för varje stolpe som ska resas. Tillsammans skapar man också ett protokoll för packordningen, det vill säga hur leveranserna packas i Hallsberg, på så sätt slipper montörerna på plats att leta på pallarna. Dessutom gör Ahlsell vissa förmontage, i det här fallet genom att sätta ihop linvagnarna. Det förenklar arbetet på plats ytterligare eftersom det är ett jobb som kan vara knepigt att göra med handskarna på. Så det spar inte bara tid utan gör också jobbet säkrare.

– Packordningen gör så att varje stolpe går mycket fortare att montera, konstaterar Jonas.

Leveranser hela vägen ut till arbetsplatsen

Leveranserna går från Hallsberg upp till Luleå där de lastas om till kranbil som tar sig hela vägen ut till arbetsplatsen för avlastning vid respektive stolpe. Oftast är positionerna angivna i GPS-koordinater.

– Ahlsell gör det enkelt för oss i våra projekt, med den service och den dialog vi har hela tiden, avslutar Jonas.

 

Mer läsning för dig som är intresserad av hur vi jobbar här på Ahlsell

Tjänster Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.