Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Din bästa partner när 5G-nätet byggs ut

2019-11-07

Intresset för 5G ökar i en snabb takt och majoriteten av världens ledande aktörer kallar det för "världens fjärde industriella revolution". Nu tar vi tar sikte mot att bli ledande inom området – och strategin är tydlig.

På bilden till vänster: Peter Schulte, segmentschef inom infrastruktur på Ahlsell.

– Det är ingen annan som har ett så brett sortiment som vi på Ahlsell har. Vi erbjuder passivt material i form av fiber, kanalisation och installationsmaterial men även personlig skyddsutrustning och dylikt till de som ska arbeta med installationerna. Dessutom har vi en logistik i världsklass. Du kan beställa allt som behövs och få det levererat påföljande morgon. Vi är även väldigt duktiga på att arbeta med projektleveranser och kan erbjuda material från många olika aktörer.

Vi kan därmed se till att allt sampaketeras och skickas ut. Vi har över hundra butiker runtom Sverige, så vi finns så gott som överallt, säger Peter Schulte.

Stor skillnad från 4G

När den femte generationens mobilnät lanseras blir det med andra ord inte en ensam plattform för kommunikation. Peter Schulte berättar mer konkret att städerna och deras stadsnät kommer integreras med 5G-nätet, något som i sin tur korrelerar väl med uppsatta nationella och internationella mål för hållbara städer.

– För att ett samhälle ska bli "smart" krävs en plattform som klarar av den kommunikationen. Hållbar utveckling är en viktig fråga för oss, visionen för vårt hållbarhetsarbete är att vara branschledande på den nordiska marknaden.

Stark logistik- och teknikpartner

Att lansera 5G kommer dock inte ske över en natt, och kommer enligt Peter Schulte att innebära ett mycket omfattande byggnation i infrastrukturen med förtätning av antenner. Vi har hög kompetens inom området och erfarenheter som sträcker sig mer än 140 år bakåt i tiden.

– När 5G träder fram är vi säkra på att just erfarenhet och kompetens kommer göra oss till en av de bästa leverantörerna – Ahlsell har bredden och kompetensen vi gör det enklare att vara proffs, säger Peter Schulte och fortsätter:

– Dessutom har vi en logistik i världsklass. Kunderna kan beställa allt som behövs och få det levererat påföljande morgon. Vi har över hundra butiker runtom Sverige, så vi finns så gott som överallt och vi är väl förberedda för 5G.

 

Mer läsning för dig som är intresserad av 5G

5G – den fjärde industriella revolutionen
Klättrande montörer utan tid för strul

 

EL

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript