Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Klättrande montörer utan tid för strul

2019-01-31

Idag tar vi den för given nästan överallt. Uppkopplingen. Den trådlösa och osynliga, som förbinder oss med omvärlden. Bakom det här underverket ligger avancerad teknologi och ett hårt arbete för att täcka in så mycket som möjligt av Sveriges yta. Telecomentreprenören Alexander Waern är en av dem som kommer jobba med att bygga ut och förbättra nästa generation mobilnät, 5G. Han ser Ahlsell som en fortsatt pålitlig samarbetspartner i utbyggnaden av 5G-nätet.

Uppkopplingen gör att vi alltid kan ha kontakt med nära och kära, kollegor och andra. Ha koll på vad som händer i världen, spela spel eller ta reda på fakta med den allvetande sökmotorn Google. Nu väntar utrullning av nästa generations mobilnät, 5G.

Telecomentreprenör med höga krav

Det har hänt mycket sedan Kjell Simonsson startade KS Connect i Karlskoga 1998. En entreprenadfirma inom telecom, med montörer som reser runt i Sverige för att bygga ut och förbättra våra mobilnät. Företaget leds idag av Alexander Waern, en 33-årig tvåbarnsfar och Kjell Simonssons bonusson. Alex, som han kallas, berättar:

– Vi bygger mobilnät åt flera av de stora operatörerna, till exempel Tre och Telenor. En annan kundgrupp är fastighetsägare som behöver säkra att det finns mobiltäckning i sina byggnader. Våra montörer jobbar i högt tempo under intensiva arbetsdagar. När du sitter i en mast 50 meter upp i luften finns inget utrymme för strul. Därför ställer vi höga krav på våra leverantörer.

Ahlsells många butiker gör det smidigt att komplettera material

Rätt utrustning och material ska alltid finnas på plats. Om en montör har råkat missa något i sin beställning måste det gå snabbt och smidigt att komplettera. KS Connect har varit kund hos Ahlsell så länge Alex kan minnas, och han är imponerad av leveranssäkerheten.

– Jag minns inte när vi senast hade något leveransstrul med Ahlsell. Självklart kan det ändå hända någon gång, men då är de duktiga på att lösa problemet fort. Vi gör våra inköp centralt, men behöver ofta komplettera. Då är det helt suveränt att Ahlsell har mer än hundra fysiska butiker runt om i Sverige. Är det något som inte finns på plats i butiken går det nästan alltid att få produkten levererad morgon därpå.

Uppgraderingen till 5G

KS Connect har varit med i alla stora teknikutrullningar sedan företaget grundades. Senast var det 4G-nätet och nästa stora steg är 5G. Totalt handlar det, bara i Sverige, om tusentals så kallade sajter som ska få uppgraderad teknik.

Alex berättar att 5G framför allt kommer att innebära en snabbare uppkoppling, som kan hantera mycket mer datatrafik. Och det i sin tur skapar nya möjligheter.

– Det som kallas ”Internet of things” eller ”Sakernas Internet” är ju redan här. Fler och fler grejer blir uppkopplade, till exempel kylskåp, bilar och medicinsk utrustning för den egna hälsan. Den utvecklingen kommer att fortsätta och ställer allt större krav på mobilnäten. På KS Connect har vi rätt kompetens och erfarenhet för att vara med i 5G-utrullningen. Detsamma måste förstås gälla våra viktigaste leverantörer.

Anpassat kunderbjudande

Samarbetet med Ahlsell omfattar främst två produktsegment; byggmaterial och telecom. Alex tycker att dialogen med kontaktpersonerna fungerar bra, och uppskattar att Ahlsell hela tiden försöker anpassa och utveckla sina produkter, processer och sitt erbjudande.

– Vi har inte tid med en massa säljsnack i vår vardag. För oss är det viktigast med en pålitlig och kunnig samarbetspartner, som erbjuder en smidig process och bra priser. Vi är verkligen nöjda med Ahlsell och ser fram emot att de nu ytterligare vässar sitt erbjudande och interna samarbete för våra behov. Det är helt rätt väg att gå för en leverantör i den här krävande branschen.

 

För dig som vill läsa mer om Ahlsells telecomerbjudande

Vi är din partner inom telecom

EL

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript