Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ahlsell levererar Sveriges nordligaste publika snabbladdare

2018-10-02

Utbyggnaden av antalet OKQ8-stationer som kan erbjuda snabbladdning för elbilar är i full gång. Om bara några år räknar man med att ett 40-tal av landets stationer kommer att kunna erbjuda snabbladdning för landets växande skara elbilister. Ahlsell är delaktig i utbyggnaden och har nyligen levererat en snabbladdare från Garo till stationen i Kalix.  Stationens effekt är 50 kW vilket innebär att en elbil kan laddas på 15-30 minuter beroende på batteristorlek.

Sveriges mål om en fossiloberoende fordonsflotta 2030 är högt ställda och kommer att kräva insatser från hela samhället för att lyckas. Målsättningen är att det ska finnas 150 000 elbilar i Sverige år 2020. För att elfordon ska kunna vara ett realistiskt alternativ i omställningen krävs insatser, inte minst i form av fler laddstolpar.

Snabbladdare i Luleå och Kalix täcker E4:an genom Norrbotten

OK Norrbotten är en av landets sex fristående medlemsägda OK-föreningar och ägs av 78 000 medlemmar. Föreningen ingår i OKQ8-kedjan och har en stark lokal närvaro med bemannade drivmedelsstationer i länets alla kommuner. Stationen i Luleå var först med att kunna erbjuda snabbladdning för elbilar i Norrbotten. Nu har ännu en snabbladdningsstation invigts. Denna gång i Kalix.

På bilden till vänster: Staffan Magnusson, vd för OK Norrbotten

- Det kommer fler elbilar och allt fler personer väljer hållbara drivmedel. För oss är det självklart att följa med i utvecklingen och ta hand om alla våra kunder, de som tankar bensin, diesel och el. Med snabbladdare både i Luleå och Kalix täcker vi nu E4:an genom Norrbotten vilket underlättar för våra kunder som kör elbil, säger Staffan Magnusson, vd för OK Norrbotten.

Snabbladdare från marknadens ledande leverantörer

Laddstationer är ett nytt teknikområde som inte bara innebär att Ahlsell måste ha de rätta produkterna i hyllan. Det betyder också att man måste kunna tillhandahålla rätt kompetens inom ett område där utvecklingen går framåt i en rasande fart.

- Ahlsells styrka är att vi har medarbetare på alla nivåer som är vana att hantera den här typen av produkter och kan matcha behovet för varje typ av laddare. Vi representerar marknadens ledande leverantörer och kan erbjuda bra support. Marknaden är fortfarande relativt ny vilket gör att många efterfrågar den tekniska kompetens vi kan erbjuda, avslutar Roger Nilsson, teknikspecialist Sol, Ladd & Säkerhet på Ahlsell.

 

Mer läsning för dig

Ahlsell tillför ny kompetens inom solceller och laddstolpar
Ökad efterfrågan på laddstolpar
Nya möjligheter med ladda-hemma-stödet och Klimatklivet
Kungsbacka kommun satsar på solceller och elbilar
Piteå bygger ut laddinfrastrukturen för elbilar
Trollhättan laddar upp med hjälp av Ahlsell

EL Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.