Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ahlsell har vunnit utmärkelsen Symbios 2024 som prisar ansvarsfullt företagande

2024-04-24

Det var en stolt Mikael Sundström, vd för Ahlsell Sverige, som den 23 april fick ta emot utmärkelsen Symbios, å hela Ahlsells vägnar, vid en prisutdelning på Historiska museet i Stockholm. Utmärkelsen delas ut av managementkonsultbolaget Cupole till tre svenska bolag som visar vägen i sin bransch genom att framgångsrikt kombinera lönsam tillväxt med ansvarstagande.

Cupole analyserar över en miljon svenska företag för att hitta de goda exemplen som gör skillnad och lyckas förena lönsam tillväxt med ansvarstagande. Därefter görs en utvärdering utifrån både miljömässiga och sociala hållbarhetsaspekter där tre vinnare väljs ut.

– Det är inspirerande att se ett sådant framgångsrikt och etablerat företag som Ahlsell bana vägen för den gröna omställningen inom en traditionell bransch genom att integrera både miljömässigt och socialt ansvar i hela sin värdekedja, säger Per Högberg, Managing Partner på managementkonsultbolaget Cupole.

 

Tillväxt och ansvar

I juryns motivering lyfts bland annat Ahlsells höga ambitioner och märkbara resultat. Juryn har även tagit fasta på att vi uppnått en hög nivå i Ecovadis årliga undersökning och de ambitiösa mål vi visar genom att förbinda oss till SBTi (Science Based Targets initiative).

"Den här utmärkelsen är ett bevis på att vi är på rätt väg och det gör oss både stolta och än mer beslutsamma att fortsätta arbetet."

– Den här utmärkelsen är ett bevis på att vi är på rätt väg och det gör oss både stolta och än mer beslutsamma att fortsätta arbetet. Jag vill rikta ett stort tack till alla våra medarbetare som är med oss på resan och gör det möjligt att realisera vår vision att bygga ett mer hållbart samhälle, säger Mikael Sundström.

Så här lyder juryns motivering:

”Med ödmjukhet inför utmaningarna, höga ambitioner och märkbara resultat visar Ahlsell att det går att vara både stor och ansvarstagande.”

 

Symbios snarare än motsättning

Vår hållbarhetsdirektör Christina Lindbäck uttryckte också glädje och stolthet för utmärkelsen, som bidrar med än mer motivation att fortsätta arbeta med våra högt ställda mål mot en grön omställning.

– Priset understryker näringslivets behov av att integrera tillväxtmål med hållbar utveckling och betrakta det som en symbios snarare än en motsättning. Vi är stolta över att vårt hållbarhetsarbete och vår tillväxtresa får detta erkännande. Det inspirerar oss att fortsätta med vårt arbete som vi ännu bara sett början av, säger Christina Lindbäck.

 

Mer läsning

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript