Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

4 tips till dig som bygger badrum

2020-11-04

Oavsett hur din kunds önskelista ser ut, från ett funktionellt badrum till lyxiga drömmar om exklusiva materialval och komplexa installationer, är det viktigt att känna sig trygg med att alla komponenter håller hög kvalitet och att leveranserna är pålitliga. Vi har pratat med Kristopher Johansson som driver Nya Badrum i Örebro och listar här 4 tips till dig som bygger badrum.

Många kallar badrummet för bostadens viktigaste rum. Badrummet är så mycket mer än bara ett ställe där morgontoaletten utförs. Badrummet kan även vara ett spa, ett rum för avkoppling, någonstans där barn får plaska och ha kul eller ett mysigt rum för umgänge.

Viktigt att välja rätt när badrum byggs - vad bör du tänka på?

Det ställs extra höga krav på dig som bygger badrum. Dels är badrummet ofta en stor investering för kunden med höga förväntningar, dels krävs det att många yrkesgrupper är inblandade i ett badrumsbygge för att säkerställa att jobbet utförs på rätt sätt och dokumenteras.

Vad kännetecknar den typiska badrumskunden? 

Den typiska badrumskunden är väldigt mån om att arbetet utförs av certifierade proffs och att det blir rätt gjort. Garantier är viktiga eftersom ett badrum ofta förväntas ha en lång livslängd.
 
– Som yrkesperson har du ett stort ansvar i projekten. Du måste alltid professionellt guida kunden och kunna argumentera för varför du föreslår vissa saker, berättar Kristopher Johansson som driver bolaget Nya Badrum, som jobbar i Örebro med omnejd.
 
Han konstaterar också att hälften av badrumskunderna tror sig veta exakt hur de vill att det nya badrummet ska utformas och se ut, medan den andra hälften bara vet att de behöver ett nytt badrum. 
 
– Oavsett vilken kund du vänder dig till är det viktigt att veta att det är du som entreprenör som kommer att stå som ansvarig för slutprodukten, lägger Kristopher till.

Framgångsfaktorer för badrumsbyggare

Att lyckas i branschen kan kort och gott sammanfattas i ett ord: kommunikation. Kristopher Johansson delar med sig av han syn på framgång. 
 
– Se till att kalkylera med tid till kommunikation i dina offerter. Även om projektet kanske blir dyrare är det en sådan oerhört viktig framgångsfaktor. 
 
Tid kan du spara på annat, men snåla alltså inte på kundkommunikationen. Förutom bra kommunikation är arbetsteamet viktigt.
 
– För badrumsföretagen gäller det att ha ett bra arbetsteam eftersom många yrkesgrupper är inblandade i ett projekt. Dels är det viktigt att ha ett team med rätt kompetenser, dels är det viktiga att teamet är samspelta och också gillar att arbeta tillsammans på ibland trånga ytor. Ett bra badrum bygger man tillsammans, avslutar Kristopher Johansson.

Framgångstips för dig som bygger badrum

1. Planera

Ett framgångsrikt badrumsprojekt bygger på tydlig kommunikation mellan entreprenör och kund. Se till att kunden har rätt förväntningar och vägled i de beslut som fattas.

 

2. Dokumentera

Sätt samman en offert till kunden. Kom ihåg att ta höjd för tidsåtgång för den där ”lilla extra kommunikationsinsatsen”. Efter godkänd offert skrivs ett avtal där det tydligt framgår uppdragets omfattning, eventuella avgränsningar, ingående delar och tidsplan.

3. Kommunicera

Under projektets gång är det viktigt att vara extra tydlig. Eventuella frågetecken rätas ut direkt. Uppstår det utmaningar kring exempelvis materialval eller förseningar är det viktigt att ha en dialog med kunden. Gissa inte till exempel vilken färg kunden vill ha på fogarna. Det finns en stor risk då att det blir fel…

4. Kvalitetssäkra

Ta inga genvägar. Kom ihåg att badrummet utsätts för stora påfrestningar och ska hålla i många år framöver. Håll dig alltid uppdaterad på det senaste för att garantera kvalitén på din leverans och gör alltid en noggrann överlämning när badrummet är klart. Vid avslut ska du lämna efter dig en tydlig dokumentation över material, inredning och garantier.


Produkttips till badrummet!


Fler erbjudanden för dig som är intresserad av vårt byggsortiment

Bygg VS Fastighet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript