Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Guide: Snabbgenomgång av infästningsteknik

I Sormats snabbkurs i infästningsteknik får du ta del av tips, trix och andra smarta lärdomar om infästningar, för kom ihåg - även som proffs kan det vara bra med repetition! Vi hoppas även att de som har mindre erfarenhet av infästningens problematik uppmärksammar de viktiga säkerhetsfrågorna efter att ha tagit del av mini-kursen.

Denna snabbkurs innehåller avsnitten vanliga material inom byggbranschen, korrisionsförhållanden, tillåtna laster, montering, sprucken/osprucken betong, byggnadsmaterial & borrteknik och kemiska förankringslösningar. Du väljer helt själv om du vill grotta dig in i alla avsnitten eller bara friska upp minnet på någon enstaka.


Välj ditt kursavsnitt här


Välj rätt infästning 1-2-3

 

Vad hittar vi bakom puts, färg eller tapet? Provborra på en osynlig plats, exempelvis bakom en golvlist. Borrdammets färg och konsistens bidrar till bedömningen av grundmaterialet. Samtidigt kan du även fastställa putsens eller beläggningens tjocklek. Svara på dessa 3 frågor för att hitta rätt infästning för ditt jobb.

I vilket byggnadsmaterial görs infästningen och hur är grundmaterialets kvalitet?

Vilka yttre förhållanden ska infästningen kunna klara?

Vilken typ av belastning utsätts infästningen för?


CE-märkning och ETA-typgodkännande - vi har dem!


Sormats produkter har nationella och internationella godkännanden. Alla godkännanden är baserade på kvalitetskontroll från oberoende organ. Det viktigaste godkännandet är certifieringsbeviset för EU-harmonisering, CE-certifikatet, som baseras på European Technical Assessment, ETA. Sormats expansionsankare S-KA, S-KAK, S-KAH samt S-KAH HCR har fått beteckningen ETA option 1.

Men vad är egentligen ETA-typgodkännande och CE-märkning?

ETA är, till skillnad mot CE-märkningen inte särskilt välkänt, inte ens bland professionella. Ett skäl till det är att systemet är komplicerat. ETA har 12 optioner (klasser) för metallankare. För varje option finns ett varierande antal tester. Produkter i option 1 testas på ett stort antal sätt, medan produkter i option 12 endast testas avseende ett fåtal egenskaper. Det innebär att det finns mer officiell information om produkter enligt option 1, än om produkter enligt option 12. Användaren har alltså lättare att klarlägga användningsområdena för produkter enlig option 1.

 

Genom CE-märkningen intygar tillverkaren att produkten överensstämmer med kraven i gällande EU-direktiv. Detta fastställs i den nationella lagstiftningen. CE-märkningen betyder att tillverkaren intygar att produkterna uppfyller alla krav i EU-direktiven avseende produktens mått, råvaror och slutproduktens utformning. Detta innebär, för slutanvändaren, att ett 3.1 certifikat är onödigt.

Känn dig säker med dina infästningar

Enligt Sormats kvalitetspolicy ska produkterna uppfylla både kundernas och myndigheternas krav. När du väljer Sormats produkter kan du vara säker på att de uppfyller kraven på säkerhet och lämplighet även i mycket krävande tillämpningar.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript