Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Har du koll på källsorteringen?

För oss på Ahlsell är rätt källsortering viktigt. Därför har vi här samlat allt från källsorteringstips och smarta produkter till nyttig info och guider. Bli en smart källsorterare här!

Som nämnt ovan kan du spara både energi och natur genom att källsortera. Och då snackar vi inte bara papperstidningar och förpackningar utan även batterier, elafall, farligt avfall och ljuskällor. Sådant som kanske är vanligt avfall för er, våra kunder. Ett av våra mål är vara ett hållbart bolag och minimera vår påverkan på klimatet. Därför är det även viktigt för oss att hjälpa er att göra detsamma.

3 snabba frågor om källsortering


För att komma igång ordentligt så börjar vi med att svara på 3 snabba (och vanliga) frågor om källsortering. Har du fler frågor som behöver svar rekommenderar vi sidan sopor.nu som har massvis med bra information om källsortering.

Varför ska jag källsortera?

En viktig anledning till att källsortera är att olika material kan återanvändas och bli produkter på nytt, istället för att energi och naturresurser slösas på att tillverka helt nya produkter. Det är även viktigt att källsortera så att farliga ämnen omhändertas på ett säkert sätt för att skydda vår miljö och även oss själva. Spara på energin och naturen helt enkelt!

Vad behöver jag källsortera?

I princip allt som vi använder kan och behöver källsorteras, men enligt lag ska metall, plast, papp och glas källsorteras. Andra vanliga produkter att källsortera är batterier, mediciner, farligt avfall och elavfall.

Hur källsorterar jag?

För att sköta din källsortering på ett smidigt sätt är det bra att köpa olika typer av sorteringskärl för olika typer av material. En sorteringsstation för papper, en för glas, en för metall och så vidare. Ett tips är att anlita ett professionellt företag som kan hantera ditt företags avfall på rätt sätt. Annars finns det gott om återvinningscentraler, återvinningsstationer och miljöstationer runt om i Sverige där du kan sortera ditt avfall.


Sorteringsstation Slim Jim

Slim Jim är anpassningsbara sorteringsstationer i olika utföranden. Välj den kombination som passar din verksamhet bäst! De är tillverkade i plast (delvis återvunnen) med inbyggda luftkanaler vilket gör det enklare att lyfta ur säcken. Varje kärl har en volym på 87 liter.


Avfallskärl av HDPE

Dessa avfallskärl är stabila av formpressad HDPE med gummihjul och hjulaxel av stål. De håller för värme, kyla, kemikalier, UV-strålning med mera, och passar bra för oljehaltigt avfall som exempelvis trasor och oljefilter. Du kan självklart även använda dem för glas, papper, plast, metaller och sopor. Dessutom är de enkla att rengöra.

Avfallskärlen kommer i olika storlekar med olika färger på locken vilket gör det enkelt att sortera ditt avfall i olika kategorier och volymer.


Så här sorterar du tre vanliga typer av avfall

Batterier

Lösa batterier ska lämnas in i batteriholk eller liknande typer av behållare. Har du en produkt med ett inbyggt batteri lämnar du det tillsammans med elavfall på din kommuns återvinningscentral.

Elavfall

När du sorterar elavfall ska även batteriet i produkten lämnas in till din kommuns återvinningscentral. Även belysning som glödlampor och lysrör räknas till elavfall.

 

Farligt avfall

Farligt avfall ska alltid lämnas till din kommuns återvinningscentral. Även vissa miljöstationer tar emot denna typ av produkter som kan vara t.ex. giftiga, miljöfarliga, brandfarliga eller frätande.

 


Smarta källsorteringssatser för enkel sortering

Kärlen är producerade av återvunnen plastråvara - ett grönare alternativ helt enkelt! Perfekt för all typ av källsortering, återvinning eller annan typ av förvaring. De passar dessutom i de flesta bänkskåp.


Mer miljövänligt från oss på Ahlsell

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript