Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Belysning för höst- och vintermörker

Lys upp höst- och vintermörkret både utomhus och inne med rätt belysning! Här har vi samlat några av våra mest omtyckta armaturer som inte bara göra dina miljöer trevligare utan även gör dem mer säkra och trygga att arbeta i. Vad sägs om interiörarmaturer, utomhusbelysning, plafonder och spotlights från kända varumärken som a-collection, Hide a lite och Philips? Upptäck höstens och vinterns belysning här!

Bland våra armaturer hittar du bland annat utomhusbelysning, kontorsbelysning, väggarmaturer och plafonder. Här ger vi tips på några produkter inom varje kategori och berättar även mer om vad som är smart att tänka på gällande belysning.


Populära kategorier inom belysning under höst och vinter


Tips på väggarmaturer


Tips på utomhusbelysning

3 tips för rätt belysning utomhus

  • Sprid ut ljuskällorna så att ljuset får en vacker konstrast mot mörkret.
  • Har du hört talas om kallt och varmt ljus? Kallt ljus framhäver grönska, perfekt för trädgårdar och parker. Varmt ljus är ett vackert inslag vid entréer eller uteplaster där folk ofta vistas.
  • Skapa en helhet med din belysning och belys flera nivåer av ett område, exempelvis spotlights upp mot träden, markbelysning längs grusgången och mindre lampor i gräset och bland buskaget.


Tips på plafondarmaturer

Plafondarmaturer finns för de flesta miljöer inomhus och utomhus. Välj en armatur med lagom ljusflöde med hänsyn till takhöjd och verksamhet. Tänk också igenom behovet av styrning, det finns allt från enklaste av/på till armaturer med inbyggd sensor och trådlös mesh-kommunikation. Armaturer med ställbart ljusflöde och färgtemperatur gör det enkelt att anpassa belysningen till kundens behov.

3 fördelar med att använda plafonder

  • Överlag är det väldigt smidigt att inreda med plafonder, och den största anledningen till det är att de inte hänger ner från taket och tar mycket plats. Har du ett litet rum är en dekorativ plafond ett perfekt alternativ för en liten ljuskälla som samtidigt ger bra allmänljus i rummet.
  • Med plafonder behöver du inte sätta upp krokar i taket, vilket sparar tid och onödiga hål. Du slipper även nedhängande sladdar som måste fästas.
  • Idag är plafonder allt annat än tråkiga. Hos oss på Ahlsell hittar du plafonder i flera olika stilar och smarta funktioner, så att du enkelt kan välja plafond utifrån känslan i lokalen.


Tips på kontorsbelysning

Varför är det viktigt med rätt belysning på kontor?

  • Enligt arbetsmiljöverket ska belysningen på kontor passa arbetsuppgifterna och de arbetandes olika förutsättningar.
  • Ljus påverkar hur vi uppfattar och förstår vår omgivning. Känner vi oss trygga och bekväma är det lättare att utföra våra arbetsuppgifter på bästa sätt.
  • Att arbeta i rätt belysning är viktigt för att vi ska hålla oss pigga och friska. Dålig belysning kan ge besvär som spänningshuvudvärk, spänningar i nacke och sämre hållning för att vi kompenserar med nacke och rygg för att se bättre. Det kan även innebära en olycksrisk i mörka korridorer eller byggarbetsplatser.


Populära armaturer


Ljuskällor och tillbehör

Behöver du ljuskällor eller andra tillbehör till dina armaturer? Självklart har vi dem också! Bland våra ljuskällor hittar du allt från LED-lampor, lysrör och lågenergilampor till normalljuslampor, klotlampor och speciallampor.

Letar du efter tillbehör erbjuder vi bland annat LED-drivdon, kondensatorer, tändare, lamp- och lysrörshållare och mycket mer!

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript