Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vi väljer Idre för vår första obemannade butik

2022-05-23

Den 4 maj slog vi upp dörrarna till en ny, 350 kvadratmeter stor butik i Idre enligt ett nytt koncept. Det här blir vår första obemannade butik som kommer att ha öppet dygnet runt veckans alla dagar. Allt för att öka tillgängligheten för våra kunder och serva dem med produkter från alla segment på ett lätt och smidigt sätt.

Det storsatsas i Idre och orten i nordvästra Dalarna är i full gång med de största investeringarna på 50 år. Närmare 8 miljarder kronor läggs på nya skid- och boendeområden och en gästkapacitet som mer än fördubblas. Många av våra kunder är verksamma i det expansiva området där tillgången på material behöver säkras i pågående och planerade projekt.

En utveckling av Ahlsells butiksnätverk

För att underlätta för våra kunder i Idre satsar vi därför på ett nytt, spännande koncept med en obemannad, alltid-öppet-butik. Butiken ingår i ett pilotprojekt som förhoppningsvis slår så väl ut att konceptet kan appliceras på fler orter.

— Ahlsells strategi är att hela tiden utveckla vårt butiksnätverk och kontinuerligt förbättra köpupplevelsen för våra kunder. Vi vill kunna vara geografiskt utspridda på så många platser som möjligt och erbjuda vår service även på lite mindre orter, säger Ahlsells försäljningsdirektör Fredrik Skarp.

Den obemannade butiken är cirka 350 kvadratmeter stor och ligger på industriområdet vid infarten till Idre. Sortimentet omfattar cirka 2 000 produkter från alla våra segment. Det som inte finns på hyllan kan enkelt beställas från centrallagret i Hallsberg för leverans och avhämtning dagen därpå.

Skräddarsydd systemlösning gör det enkelt att handla

Det krävs kundnummer hos oss på Ahlsell för att handla i butiken som för allas säkerhet är försedd med ett inbrottslarm och övervakad med ett omfattande kamerasystem. Dessutom måste man vara uppsatt på den lista som verifierar att man fått rätt information och känner till förutsättningarna för att kunna handla. Genom att identifiera sig med Bank ID och skanna en QR-kod med sin mobiltelefon öppnas dörren till butiken.

— Vi har hittat en systemlösning som är skräddarsydd för Ahlsell och våra kunder. Den bygger på en app som man laddar ner i och med att man blir godkänd som kund. Med hjälp av appen kommer man in och ut i butiken. Kunderna använder även mobiltelefonen för att skanna varor, fortsätter Fredrik Skarp.

Idre är en fantastisk plats att vara på, men för dem som arbetar här ligger orten lite avigt till om man skulle behöva göra kompletteringar. 

Närmaste Ahlsellbutik finns i Mora, 15 mil från Idre, vilket är lite för långt bort för den som behöver materialet här och nu.

— Vi har gått igenom vår statistik och sett vad våra kunder köper mest av i den här delen av landet. Utifrån det har vi lagt upp ett sortiment som vi hoppas passar våra kunder i Idre. Sortimentet är levande och kommer att kunna justeras och anpassas över tid utifrån våra kunders önskemål, säger Magnus Ström, regional chef för tjänstelogistik på Ahlsell.

Ett lyft för alla som är verksamma i Idre

Niklas Hedström driver Stråkens El i Idre. Det är ett familjeföretag som varit i gång sedan 1999 och arbetar med allt ifrån enkla reparationer till projektering och större byggnationer. Niklas har fått bygga upp ett eget lager för att säkerställa att medarbetarna alltid har tillgång till material. Att Stråkens El nu får tillgång till en butik där de kan kompletteringshandla till projekten, tycker Niklas är väldigt positivt.

— Det innebär att jag på sikt kommer att kunna minska ner mitt lager och slipper binda upp kapital. För dem som inte är baserade på orten är det förstås också bra att kunna hämta upp grejer i butiken och även få sina beställda varor levererade dit. Den nya, obemannade Ahlsellbutiken blir helt klart ett lyft för alla oss som jobbar i Idre!

Både Fredrik Skarp och Magnus Ström har höga förhoppningar på butiken i Idre och tror att obemannade butiker har kommit för att stanna. De ser satsningen som ett test där man får möjlighet att se hur konceptet fungerar och om det är någonting i upplägget som behöver förändras.

— Jag tror att det här kan bli en succé ute i landet, på platser där det inte bär sig med en bemannad butik och där våra kunder efterfrågar något mer än ett driftförråd.

Den obemannade butiken är helt klart nästa steg i vår strävan att finnas på plats nära våra kunder och göra deras vardag lite enklare, avslutar Magnus Ström.

 

Mer om våra butiker och tjänster

Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript