Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Victoria Park tar upp kampen mot vattenskador

2021-06-03

Så mycket som 33 procent av de vattenskador som inträffar i våra bostäder uppstår i köket. Ofta är det diskmaskiner och kopplingar som är boven i dramat. Fastighetsbolaget Victoria Park har hittat ett vinnande koncept för att minska antalet skador i sina lägenheter. Genom att installera en diskbänksinsats kan man upptäcka läckage tidigt och därmed förebygga att skadan förvärras.

Victoria Park AB är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag med fokus på hyreslägenheter. I dag äger och förvaltar man cirka 18 000 lägenheter i 14 städer och bolaget växer kontinuerligt. Fokus ligger på hållbar förvaltning och att skapa trivsamma boendemiljöer där Ahlsell är en av bolagets leverantörer.

Diskbänksinsats fångar upp läckage

Roger Malmquist arbetar som områdeschef på Victoria Park i Brandbergen söder om Stockholm där man förvaltar ett bestånd på cirka 2 140 lägenheter. Här arbetar man utifrån en process där lägenheterna totalrenoveras i samband med naturlig omflyttning, det vill säga när någon av hyresgästerna väljer att flytta.

– Ju mer vi bygger om lägenheterna desto tydligare blir det att vi behöver göra åtgärder även i dem som inte står inför en renovering. De senaste åren har vi haft fokus på vattenskador som kan skapa stora problem i den här typen av hus som är uppförda under miljonprogrammet.

Kostnaderna för vattenskador har minskat med 25 procent

I Brandbergen började Victoria Park därför för några år sedan arbeta utifrån ett koncept där man installerar en diskbänksinsats i diskbänksskåpen. Syftet var att på ett tidigt stadium fånga upp eventuella läckage från rör och avlopp. Åtgärden har varit framgångsrik och minskat kostnaderna för vattenskador med cirka 25 procent. Skydden som används kommer från Tollco och är levererade av Ahlsell som Victoria Park har avtal med. De finns i flera olika standardstorlekar som kan anpassas till olika bredder i både nya och befintliga skåp.

– Just läckage från diskmaskiner och rör är ofta svåra att upptäcka, speciellt om golvet vilar på en sandbädd så som det gör i våra lägenheter i Brandbergen. När man väl upptäcker läckaget kan det ha pågått länge och kräva omfattande åtgärder. Tack vare diskbänksinsatsen rinner vattnet nu ut på golvet vilket gör att skadan blir lättare att upptäcka och begränsa, säger Roger.

På bilden ovan till vänster: Roger Malmquist, områdeschef på Victoria Park.

En enkel åtgärd som skapar ett stort värde

Vid genomgången av lägenheterna i Brandbergen passade man även på att besikta alla kranar och avlopp i kök och badrum, liksom rinnande toaletter och radiatorventiler. Man tittade också på hur diskmaskinerna var inkopplade och säkerställde att det fanns droppskydd under diskmaskiner och kyl och frys.

– Det är en jätteintressant affär, inte minst eftersom en så pass enkel åtgärd har visat sig skapa ett stort värde för vår kund. Tidigare såldes insatserna i bulkform och vi hade dem inte lagerlagda i Hallsberg. Nu har vi hittat en lösning där de finns upplagda i vår webbutik vilket betyder att Victoria Park enkelt kan göra avropen själva, säger Helena Olander, KAM Fastighet på Ahlsell.

 

För dig som gillade artikeln

Fastighet VS

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript