Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Skånebeslag hittar lösningen som möter dina behov

2022-06-02

Sedan mars 2022 är Skånebeslag och Skånebeslag Snickeri en del av Ahlsellfamiljen. Förvärvet stärker erbjudandet till våra bygg- och fastighetskunder, samtidigt som vi utvecklar vårt erbjudande inom cirkulärt byggande och renoveringslösningar. Ett högintressant område för alla oss som vill bidra till en mer hållbar utveckling av samhället.

Skånebeslag är ett anrikt företag i utkanten av Malmö som grundades 1972 och därmed firar 50-årsjubileum i år. Företaget ligger i framkant när det gäller specialanpassade lösningar för främst kommunala bostadsbolag och privata fastighetsbolag. Sortimentet utvecklas ständigt och omfattar bland annat badrumsskåp och kommoder, fönsterbeslag, källsortering liksom garderober och förvaring.

Under alla år har Skånebeslag haft ett nära samarbete med oss på Ahlsell där de goda relationerna banat väg för vårt förvärv av företaget i mars 2022. Att Skånebeslag nu är en del av Ahlsellfamiljen öppnar upp för en rad synergier och möjligheter för båda företagen. Men framför allt stärker det erbjudandet till våra bygg- och fastighetskunder.

Svensktillverkade badrumsskåp som tål fuktiga miljöer

Skånebeslag kännetecknas av ett stort kundfokus och innovationstänk. En av företagets mest populära produkter är Skåform Badrumsskåp som är tillverkade i kompakt högtryckslaminat och har en extrem hållbarhet i fuktiga miljöer. Produktionen av de svensktillverkade skåpen startade 1995 och under årens lopp har serien vuxit med flera olika möbler och modeller.

– Vi upptäckte att just badrumsskåp var en produkt som fastighetsbolagen hade problem med eftersom de snabbt blev fuktskadade. Det ville vi ändra på och tog fram en prototyp i kompakt högtryckslaminat som vi presenterade för Malmö kommunala bostadsbolag, MKB. De provade skåpet och köpte konceptet. Med MKB i ryggen kunde vi knyta till oss fler fastighetsbolag, bland annat Kristianstadsbyggen, och sedan har det rullat på, säger Mikael Bornéus, på Skånebeslag.

God kvalitet bidrar till långsiktig hållbarhet

När MKB 2010 bestämde sig för att avveckla sitt förråd och snickeri i Arlöv gick Skånebeslag in och köpte företaget. Snickeriverksamheten i det som i dag är Skånebeslag Snickeri har på många sätt bidragit till att stärka Skånebeslags erbjudande. Bland annat uppskattar kunderna att de både kan köpa beslag och få snickeriarbeten utförda på en och samma plats.

– I dag har vi två bolag som kompletterar varandra och bidrar till att spara både tid och pengar för alla som är verksamma inom bygg- och fastighetsservice. I vårt snickeri kan vi till exempel ta emot ett helt fönsterparti som behöver lagas eller renoveras. Att vi kan fixa allt från snickeriarbeten till målning, beslag och glas under ett och samma tak, blir både snabbare, enklare och effektivare för våra kunder.

Spetskompetens inom återbruk, renovering och cirkuläritet

Mikael Bornéus menar att just fastighetsägarnas behov är tacksamma att hitta lösningar på. Ofta ställs de inför likartade problem och när man hittar en lösning är det enkelt att applicera den på flera kunder.

– I dag är det många företag som insett vikten av hållbarhet och lång livslängd. Man vill inte slänga utan är beredd att betala lite mer för en produkt som faktiskt håller och som det dessutom lönar sig att renovera. Det ger en bra ekonomi vilket är otroligt viktigt ur ett förvaltningsperspektiv.

Från Ahlsells sida är vi glada över att kunna ge våra kunder tillgång till Skånebeslags hela kompetens och sortiment samt, genom förvärvet av Skånebeslag Snickeri, få möjlighet att lära oss mer om ett nytt produktområde med spetskompetens inom återbruk, renovering och cirkuläritet.

 

Mer om hur vi kan hjälpa till med bygg- och renoveringslösningar

Fastighet Bygg Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript