Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Premium på riktigt när Kibbas färdigställer badrum på Gotland

2021-10-07

Semesterbyn Skogsnyckel är en del av den nya destinationen Vidhave vid klassiska Snäck camping norr om Visby. Här bygger Kibbas Snickarservice 22 klimatsmarta semesterhus med milsvid utsikt över det glittrande havet. Samarbetspartners i projektet är Ahlsell och Ardex som levererar tätsystemet till badrummen.

Skogsnyckel är speciellt på många sätt, inte minst eftersom projektet har ett stort miljöfokus och mycket bygger på återvinning och återbruk. Ett exempel är betongplattan som till 70 procent består av återvunnen betong som putsas, vilket sparar ytterligare ett ytlager. Värmen som spolas bort från dusch, tvätt och handfat ska återvinnas och de södervända taken kommer att hyras ut till solkraftparken som producerar el till hela området.

– Det är en väldigt rolig och inspirerande satsning som görs vid Snäck där vi är anlitade för att montera trästommen och färdigställa alla badrum. För det material vi handlar upp själva behöver vi ha i åtanke att husen ska miljöcertifieras enligt Svanen, säger Roberth Dahlberg, vd på Kibbas Snickarservice.

En fördel att involvera leverantören

Kibbas är en lokal byggservicefirma i Visby som grundades 1991. Uppdragen finns över hela Gotland och de 40 medarbetarna jobbar utifrån devisen att inget jobb är för stort eller för litet. Sedan flera år tillbaka har man ett nära samarbete med Ahlsell i Visby som utöver att leverera material till projekten, även fungerar som ett uppskattat bollplank.

– I Ahlsell har vi en partner som, precis som vi, gillar att lösa kundens problem. De har bredden och specialistkunskapen och drar sig inte för att på ett tidigt stadium involvera sina leverantörer i projektet Det blir en slags treenighet där vi kan diskutera projektets förutsättningar med varandra och få samma ingångsvärden, säger Roberth Dahlberg.

Inför byggnationen av husen i semesterbyn Skogsnyckel har Kibbas haft en dialog med Ahlsell om vilka produkter som får användas i husen och hur leveranserna ska hanteras.

– Vi gör allt för att optimera våra transporter och samtransporterar materialet från Hallsberg till Visby. På så sätt kan vi hålla ner leveransernas miljöpåverkan i projektet, säger Kristoffer Green, utesäljare inom bygg på Ahlsell.

Golv- och väggspackel och dukbaserat tätsystem till badrum

Till badrummen i Skogsnyckel levererar Ahlsell golv- och väggspackel samt ett dukbaserat tätsystem från den tyska tillverkaren Ardex. Tidplanen i projektet vid Snäck är tight vilket talade för Ardex som är bäst i branschen på att leverera produkter som kan hantera korta byggtider. Dessutom står varumärket för en extremt hög kvalitet.

Sedan en tid tillbaka finns ett flertal av Ardex produkter dessutom lagerlagda i Ahlsells logistikcentrum i Hallsberg med leverans dagen efter beställning. Kristoffer Green menar att just Ardex är en leverantör som på många sätt sticker ut från mängden.

– Ardex är premium på riktigt med tillgängliga och kompetenta säljare som engagerar sig på ett sätt man inte riktigt är van vid. Inför Kibbas projekt här på Gotland satte sig deras säljare på planet för att komma ner och titta på projektet och ta dialogen därifrån.

Ahlsell paketerar per våtrum och hus

Innan Kibbas går i gång med badrummen i Vidhave gör Ardex ytterligare ett besök på Gotland. Den här gången för att genomföra steg 3 i Byggkeramikrådets certifieringsutbildning. Det är en utbildning med fokus på Ardex produkter som belyser hur, var och varför de ska användas.

– Många av våra branschkollegor kör den här utbildningen på en ganska teoretisk nivå i ett konferensrum. Jag föredrar att utbilda på plats. Då får vi möjlighet att visa alla praktiska moment i verkligheten och hur produkterna fungerar i ett pågående projekt, säger Michael Hen, distriktschef på Ardex.

Under hösten färdigställer Kibbas Snickarservice 16 av de 22 husen i Vidhave som ska stå klara för inflyttning till årsskiftet 2021/2022. För att underlätta för plattsättarna mängdar och paketerar Ahlsell materialet från Ardex per våtrum och hus innan det levereras till byggarbetsplatsen.

 

För dig som gillade artikeln

Bygg Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript